Klimroos Red Flame

Rosa 'Red Flame'

v.a.: € 15,95

Formaat
Hoogte 60-80cm
€ 15,95
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Rosa 'Red Flame' is een ontzettend populaire én prachtig uitziende klimroos. Vanaf juni t/m oktober bloeit hij met grote donkerrode rozen (12 cm doorsnede) die een heerlijk sterke geur verspreiden. Deze sterke klimmer heeft bovendien zeer gezonde bladeren.

Onze voordelen:

Klimroos Red Flame kopen

De Rosa ‘Red Flame’ is een ontzettend populaire én prachtig uitziende klimroos. Als u deze bijzondere roos in bloei ziet begrijpt u direct waarom hij zo geliefd is. De Red Flame bloeit met grote donkerrode rozen (12 cm doorsnede) die ook nog een heerlijk sterke geur verspreiden. Bovendien is de Red Flame een sterke klimmer. Opvallend aan deze roos zijn ook de nieuwe scheuten, deze hebben een purperrode tint die later naar diepgroen verandert. De diepgroene bladeren zijn zeer gezond en bieden een schitterend contrast icm de donkerrode bloemen. De maximale hoogte van deze klimmer ligt rond de 300 cm.

TIP: Combineer de klimroos ‘Red Flame’ met bijvoorbeeld een lichtroze Clematis, voor een schitterend plaatje!

Kies ook voor romantiek in uw tuin met deze grootbloemige klimroos. U kunt de klimroos ‘Red Flame’ makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen plant uitzoeken in onze kwekerij! Ook voor vragen of een goed bijpassend advies kunt u bij ons terecht. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!


Klimroos Red Flame verzorgen

Het verzorgen van rozen is niet moeilijk, maar vergt wel wat tijd en regelmaat. Rozen hebben veel energie nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Deze energie krijgen ze van voldoende water en voeding. Een jonge roos heeft voldoende water nodig om goed te kunnen wortelen, en een roos in bloei heeft veel water nodig om uitbundig te kunnen bloeien. Voorzie uw roos daarom regelmatig van water. Check ook regelmatig of er nog dode (uitgebloeide) bloemknoppen aan uw roos zitten. Om energieverspilling te voorkomen is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te verwijderen

TIP: Het is belangrijk om uw klimroos ook regelmatig vast te binden met speciaal binddraad! Klimrozen zijn geen zelfhechtende planten en hebben deze vorm van ondersteuning dus zeker nodig! Help hem klimmen langs een muur, schutting, pergola of rozenboog en geniet zo van een bijzonder mooie blikvanger.

Rozen bemesten
Voldoende water is belangrijk, maar er is nog een onmisbaar component die hoort bij de verzorging, namelijk het bemesten van uw roos. Door uw roos te bemesten voorziet u hem van alle benodigde voedingsstoffen om goed te kunnen groeien, uitbundig te kunnen bloeien, en houdt u bovendien zijn weerstand hoog. Voorzie uw Red Flame daarom het liefst twee keer per jaar van wat organische mest. Eén keer in maart en één keer eind juni.


Klimroos Red Flame snoeien

Maar hoe zit het eigenlijk met het snoeien van een klimroos als deze Red Flame? Zoals u waarschijnlijk al wel weet is snoeien heel belangrijk om uw plant jong en vitaal te houden. Voordat u kunt beginnen met snoeien is het belangrijk om te weten of uw roos een doorbloeiende- of eenmaal bloeiende klimroos is. Eenmaal bloeiend is een roos die alleen in juni en juli bloeit, een doorbloeiende bloeit van juni t/m oktober. Zoals u al heeft kunnen lezen is de Rosa ‘Red Flame’ een doorbloeiende klimroos, dit betekent dat u hem het beste in de maand maart kunt snoeien. Als u gaat snoeien is het belangrijk om de hoofdtakken van uw klimroos zoveel mogelijk met rust te laten. De hoofdtakken kunt u herkennen aan de dikte, en het feit dat ze een opgaande groei hebben. De zijtakken (of zijtwijgen) groeien aan de hoofdtakken, en kunt u wèl snoeien. Knip de zijtakken tot ongeveer 3 à 5 cm van de hoofdtak af. Wilt u een betere (na)bloei stimuleren? Knip uw klimroos dan nogmaals na de hoofdbloei (eind juli).

TIP: Trek stevige handschoenen aan als u uw Red Flame gaat snoeien. De doorns aan de takken kunnen u anders zeer doen.

TIP: Snoei altijd alleen met schoon en scherp snoeigereedschap! Met deze regel voorkomt u beschadigingen en infecties aan uw rozentakken.


Klimroos Red Flame planten

Een roos aanplanten is vrij eenvoudig, maar vergt wel wat voorkennis en voorbereiding. Rozen wortelen en groeien in vrijwel alle grondsoorten, zolang de bodem maar voedzaam en licht-vochtig is. Gebruik daarom altijd tijdens de aanplant speciale aanplant grond. Meng uw huidige tuingrond aan met deze bodemverbeteraar, vóórdat u uw roos gaat planten. Aanplant grond zit vol met voedingsstoffen en bovendien maakt het de grond lekker luchtig. De beste standplaats voor de Red Flame is in de volle zon of halfschaduw.


  • Bloeikleur: Donkerrood
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Geurend: Ja, sterk geurend
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 300 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Klimroos Red Flame
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!