Klimroos Our Last Summer

Rosa 'Our Last Summer'

v.a.: € 15,95

Formaat
Hoogte 60-80cm
Februari 2022
€ 15,95
Hoogte 80cm
Augustus 2021
€ 19,95
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Rosa 'Our Last Summer' is een bijzonder mooie én heerlijk geurende klimroos. Vanaf juni t/m oktober bloeit hij rijkelijk met grote goedgevulde lichtroze rozen. De intense lichtroze bloemkleur voorziet uw tuin van een betoverende sfeer.

Onze voordelen:

Klimroos Our Last Summer kopen

De Rosa ‘Our Last Summer’ is een bijzonder mooie én heerlijk geurende klimroos. Vanaf juni t/m oktober bloeit hij rijkelijk met grote goedgevulde lichtroze rozen. Deze rozen hebben een doorsnede van maar liefst 12 cm, hierdoor vallen ze goed op. Deze prachtige verschijning verspreidt bovendien ook een heerlijk sterke geur. De klimroos Our Last Summer komt het beste tot zijn recht als klimmer langs een schutting, muur, pergola of rozenboog. De intense lichtroze bloemkleur voorziet uw tuin van een betoverende sfeer.

TIP: Combineer deze lichtroze klimroos met een paarse of blauwe Clematis, zoals Clematis Multi Blue of Clematis Alpina!

Bent u ook zo gecharmeerd van deze betoverend mooie klimroos? U kunt de Rosa ‘Our Last Summer’ makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen roos uitzoeken bij ons in de kwekerij! Heeft u nog vragen over deze klimroos, of over klimrozen in het algemeen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!


Klimroos Our Last Summer verzorgen

De verzorging van deze klimroos is vrij gemakkelijk. Het kost u regelmatig wat tijd, maar u krijgt er wel een schitterende langbloeiende klimplant voor terug. Om te beginnen is het belangrijk om uw roos regelmatig van water te voorzien. Dit geldt vooral voor de periode vlak na de aanplant, en tijdens de bloeiperiode. Het vormen van een goed wortelgestel én het groeien en bloeien van de grote lichtroze bloemen kost uw roos veel energie, dus is het regelmatig voorzien van water een must. Is het langdurig warm en droog buiten? Geef hem dan wat extra water. Probeer de bodem altijd licht-vochtig te houden, hierin groeit een roos het best. 

TIP: Stimuleer de (her)bloei van uw roos door regelmatig de uitgebloeide bloemknoppen te verwijderen!

Klimroos bemesten
Het tweede belangrijke aandachtspunt is voeding. Rozen zijn dol op veel voeding, daarom raden wij het u aan om de klimroos ‘Our Last Summer’ twee keer per jaar te voorzien van wat organische mest. Bemest de eerste keer in maart en de tweede keer in juni.

TIP: Klimrozen hebben ondersteuning nodig om goed te kunnen klimmen! Bind ze daarom regelmatig vast met speciaal binddraad.


Klimroos Our Last Summer snoeien

Om uw klimroos op een goede manier te snoeien, is het belangrijk om te weten wat voor soort klimroos u heeft. De klimroos ‘Our Last Summer’ is doorbloeiend en kan het beste worden gesnoeid in maart. Heeft u een jonge, net aangeplante klimroos? Deze hoeft u pas na ongeveer twee jaar te snoeien. Als u gaat snoeien kunt u het beste de hoofdtakken zoveel mogelijk met rust laten. Mocht er sprake zijn van een grijze verkleuring, dan kunt u wel het beste de betreffende hoofdtak terug snoeien tot ongeveer 15 cm van de grond af. De zijtakken groeien vanuit de hoofdtakken en kunt u juist wél snoeien. Knip deze zijtwijgen af tot ongeveer 3 à 5 cm van de hoofdtak.

TIP: Gebruik altijd een schone- en scherpe snoeischaar! Zo voorkomt u beschadigingen en infecties aan de rozentakken.

TIP: Trek stevige tuinhandschoenen aan als u uw klimroos gaat snoeien. De doorns aan de takken zijn erg scherp en kunnen u anders verwonden.


Klimroos Our Last Summer planten

Voor het aanplanten van uw klimroos ‘Our Last Summer’ is het belangrijk dat uw bodem aan twee (minimale) eisen voldoet, namelijk dat uw bodem voedzaam én licht-vochtig is. De specifieke grondsoort maakt niet uit. Wij raden het u wel aan om gebruik te maken van speciale aanplant grond. Aanplant grond bevat veel belangrijke voedingsstoffen, die uw roos goed kan gebruiken. Deze grond maakt uw bodem voedzamer, en bovendien ook luchtiger. Doordat uw bodem luchtiger wordt, zal hij beter vocht door kunnen laten. Een goede vochtdoorlatendheid is belangrijk om de bodem licht-vochtig te kunnen houden. Voor de standplaats kunt u het beste een plek in de zon of halfschaduw kiezen.


  • Bloeikleur: Lichtroze
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Geurend: Ja, sterk
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon, halfschaduw
  • Hoogte: 200 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Klimroos Our Last Summer
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!