Klimroos Newsflash

Rosa Newsflash

v.a.: € 13,95

Formaat
Hoogte 60-80cm
€ 13,95
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Rosa 'Newsflash' is een beeldschone dubbelkleurige klimroos. Zijn grote, gevulde oranje rozen hebben een zachtroze tint langs de randen. Deze doorbloeiende klimroos bloeit tussen juni en oktober, en verspreidt in deze periode ook een lekkere licht zoete geur.

Onze voordelen:

Klimroos Newsflash kopen

De Rosa ‘Newsflash’ is een beeldschone dubbelkleurige klimroos. Zijn grote, gevulde oranje rozen hebben een zachtroze tint langs de randen. Het is een doorbloeiende klimroos, dit houdt in dat u vanaf juni t/m oktober kunt genieten van zijn schitterende bloemen. Ook verspreidt deze Newsflash een lichte, zoete geur. Qua bloei heeft hij wat weg van de populaire klimroos Westerland, maar de Rosa Newsflash heeft wel een compactere groei en stevigere bloemknoppen. De maximale hoogte van deze klimmer ligt tussen de 1,50 en 2 meter.

TIP: Met de Rosa Newsflash kunt u (saaie) muren of schuttingen opfleuren, maar hij klimt ook erg mooi langs een kolom of rozenboog!

Bent u ook zo gecharmeerd van deze dubbelkleurige klimroos? U kunt de Rosa ‘Newsflash’ makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen klimplant uitzoeken bij ons op de kwekerij! Heeft u nog vragen over klimrozen, of wilt u een goed bijpassend advies voor uw tuin? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.


Klimroos Newsflash verzorgen

Net als bij alle andere rozen, is een goede verzorging belangrijk voor de meest uitbundige groei en bloei van de Newsflash. Het verzorgen van deze roos is niet moeilijk, maar kost wel wat tijd en aandacht. Het belangrijkste aandachtspunt is de watervoorziening. Vooral in de periode na de aanplant én tijdens de bloeiperiode heeft een roos regelmatig water nodig. Zorg dat u wekelijks i.i.g. één keer water geeft. Mocht het erg warm en droog zijn, voorzie hem dan vaker van water. Probeer de bodem altijd licht-vochtig te houden, hierin groeit een roos het beste. 

TIP: Voorkom wèl stilstaand water op uw grond, dit is een signaal van overwateren. Door overwateren kunnen de wortels gaan rotten, dit is uiteraard funest voor uw roos.

Klimroos bemesten
Naast een gezonde hoeveelheid water, behoeft uw klimroos ook voeding. Door uw Rosa Newsflash te bemesten stimuleert u zijn groei en meest uitbundige bloei, en behoudt u ook zijn goede weerstand. Bemest uw roos het liefst twee keer per jaar. De ene keer in maart en de andere keer in juni.

TIP: Verwijder tijdens de bloei regelmatig de uitgebloeide bloemknoppen, dit stimuleert de herbloei.


Klimroos Newsflash snoeien

Voordat u begint met de snoei van uw klimroos is het belangrijk om te weten of u een doorbloeiende- of eenmalig bloeiende klimroos heeft. De Rosa Newsflash is doorbloeiend, dus moet hij in de maand maart worden gesnoeid. Trek een paar stevige handschoenen aan als u deze roos gaat snoeien, de doorns kunnen u anders verwonden. Voorkom ook beschadigingen en infecties aan de rozentakken, door alleen te snoeien met schoon en scherp tuingereedschap

Het snoeien kan beginnen! De hoofdtakken die omhoog groeien kunt u het beste met rust laten. De zijtakken die aan de hoofdtakken groeien kunnen teruggesnoeid worden tot ongeveer 3 à 5 cm van de hoofdtak af. Na het hoogtepunt van de bloei, dit zal ongeveer eind juli zijn, kunt u ervoor kiezen om uw klimroos nog een tweede keer te snoeien. Zo stimuleert u een tweede bloei in het najaar.

TIP: Klimrozen zijn geen zelfhechtende klimplanten, hiermee bedoelen we dat ze hulp nodig hebben om goed omhoog te kunnen klimmen. Bied ze daarom genoeg ondersteuning door ze regelmatig vast te maken met speciaal binddraad.


Klimroos Newsflash planten

Het aanplanten van deze bijzonder mooie klimroos is vrij simpel. Hij groeit goed in vrijwel alle grondsoorten, mits de bodem voedzaam en (het liefst continu) licht-vochtig is. U kunt uw roos een boost geven door tijdens het aanplanten gebruik te maken van speciale aanplant grond. Meng uw huidige tuingrond aan met aanplant grond, en maak uw bodem zo voedzamer én luchtiger. Een luchtige bodem is een bodem die goed vocht door kan laten, wat uitermate belangrijk is om uw grond licht-vochtig te kunnen houden. Qua standplaats is een plek in de volle zon of halfschaduw aan te raden.


  • Bloeikleur: Oranje met zachtroze randen
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Geur: Licht-geurend, zoet
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 150 - 200 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Klimroos Newsflash
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!