Klimroos Nadia Renaissance

Rosa 'Nadia Renaissance'

v.a.: € 13,95

Formaat
Hoogte 60-80cm
Februari 2022
€ 13,95
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Rosa 'Nadia Renaissance' is een prachtige doorbloeiende klimroos. Tijdens de bloei (juni t/m oktober) ontstaat een schitterend contrast tussen de donkergroene bladeren en de grote goedgevulde rode rozen.

Onze voordelen:

Klimroos Nadia Renaissance kopen

De Rosa ‘Nadia Renaissance’ is een prachtige doorbloeiende klimroos. Tussen juni en oktober bloeit hij uitbundig met grote rode bloemen. Deze bloemen zijn goed gevuld, hebben een oude Engelse vorm, en ruiken lekker sterk. Bovendien is de Nadia Renaissance zeer resistent tegen ziektes en vorst. De bladeren zijn glanzend en hebben een donkergroene kleur. Deze klimroos kunt u het beste als laagblijvende klimmer aanplanten, hij bereikt een hoogte van ongeveer 150 cm. Zijn bossige groeiwijze, en het prachtige contrast tussen de rode bloemen en de donkergroene bladeren, maken de Nadia Renaissance uitermate aantrekkelijk als klimplant.

TIP: Gebruik de prachtige grote rozen ook als snijbloem! Zo haalt u het heerlijke gevoel van romantiek in huis.

Bent u op zoek naar een schitterende doorbloeiende klimroos? U kunt de Rosa ‘Nadia Renaissance’ makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen roos uitzoeken bij ons in de kwekerij! Zit u nog met vragen, of wilt u graag een goed advies voor uw situatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!


Klimroos Nadia Renaissance verzorgen

Zolang u regelmatig uw roos (of rozen) naloopt, zijn ze vrij makkelijk te onderhouden. Een bijkomend voordeel van deze Nadia Renaissance, is dat er maar weinig doorns aan de takken groeien. Omdat rozen veel energie nodig hebben, is het wel aan te raden om uw klimroos regelmatig van water te voorzien. Vooral vlak na de aanplant heeft een jonge roos voldoende water nodig om goed te kunnen wortelen. Ook tijdens de bloeiperiode verlangt een roos regelmatig water, het kost hem namelijk veel energie om alle bloemen te groeien en bloeien. Zorg er daarnaast ook voor dat u regelmatig de uitgebloeide bloemknoppen verwijdert. Zo voorkomt u dat uw roos energie gaat verspillen aan dode bloemen, en kan hij zich op de groei van nieuwe knoppen focussen.

TIP: Klimrozen zijn geen zelfhechtende klimplanten! Het is belangrijk dat u uw roos genoeg ondersteuning biedt om goed te kunnen klimmen. Bindt hem daarom regelmatig vast met speciaal binddraad.

Rozen bemesten
Naast water, heeft een roos ook behoefte aan voeding. Door hem twee keer per jaar te voorzien van organische mest, stimuleert u zijn groei en bloei én behoudt u ook zijn goede weerstand. Bemest de ene keer in maart en de andere keer in juni.


Klimroos Nadia Renaissance snoeien

Ook het snoeien van deze klimroos is vrij makkelijk, maar vergt wel wat voorkennis. Bij klimrozen is het namelijk belangrijk om te weten of u een eenmaal-bloeiende- of doorbloeiende klimroos heeft. De Rosa ‘Nadia Renaissance’ is een doorbloeiende klimroos, wat betekent dat u hem het beste in maart kunt snoeien. Als u begint is het belangrijk om de hoofdtakken van deze klimmer zoveel mogelijk met rust te laten. De hoofdtakken zijn te herkennen aan de opgaande groeiwijze, ook zijn ze een stukje dikker ten opzichte van de zijtakken. De zijtakken groeien aan de hoofdtakken en kunnen wèl gesnoeid worden. Knip deze zijtwijgen af tot op 3 à 5 cm van de hoofdtak. Na de hoofdbloei (ergens eind juli) kunt u ervoor kiezen om deze roos nog een tweede keer te snoeien. Dit kan een betere nabloei stimuleren.

TIP: Gebruik altijd schoon en scherp snoeigereedschap! Door hiervoor te zorgen voorkomt u beschadigingen en/of infecties aan de takken van uw roos.


Klimroos Nadia Renaissance planten

Als u uw klimroos gaat aanplanten is het vooral belangrijk om te onthouden dat een voedzame, licht-vochtige bodem altijd het beste werkt. Het specifieke type grond maakt verder niet uit, zolang de bodem aan deze eisen voldoet. Twijfelt u of uw tuingrond geschikt is voor uw roos? Of wilt u er gewoon zeker van zijn dat u uw klimroos de best mogelijke start geeft? Gebruik dan tijdens de aanplant speciale aanplant grond. Deze grond zit vol belangrijke voedingsstoffen, en maakt uw tuingrond bovendien goed luchtig. Hierdoor is het makkelijker om de bodem continu licht-vochtig te houden. Wat betreft de standplaats raden wij aan om een plek in de volle zon of halfschaduw te kiezen.


  • Bloeikleur: Rood
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Geurend: Ja, sterk geurend
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 150 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Klimroos Nadia Renaissance
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!