Klimroos Lichtkönigin Lucia

Rosa Lichtkönigin Lucia

v.a.: € 13,95

Formaat
Hoogte 70-80cm
€ 13,95
Hoogte 80-100cm
Augustus 2021
€ 17,95
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Rosa 'Lichtkönigin Lucia', ook bekend als klimroos 'Lichtkoningin Lucia', is een schitterende klimplant die tussen juni en oktober rijkelijk bloeit met grote lichtgele rozen. Een opvallend en uniek detail aan deze grote rozen, zijn de rode meeldraden. Lichtkoningin Lucia is een bijzonder sterke, doorbloeiende klimroos, die ook nog eens een heerlijke geur verspreidt.

Onze voordelen:

Klimroos Lichtkönigin Lucia kopen:

De Rosa ‘Lichtkönigin Lucia’, ook bekend als klimroos ‘Lichtkoningin Lucia’, is een prachtige klimplant die tussen juni en oktober rijkelijk bloeit met grote, lichtgele rozen. Een opvallend detail aan deze prachtige bloemen zijn de rode meeldraden. De Lichtkönigin is een bijzonder sterke, doorbloeiende roos, die ook nog een heerlijke geur verspreidt. De bladeren hebben eerst een lichtgroene kleur, maar kleuren steeds donkerder naarmate de tijd verstrijkt.

TIP: Laat deze bijzonder mooie klimroos klimmen langs een muur, pergola of schutting! De prachtige citroengele rozen komen zo het best tot hun recht. Let er wel op dat klimrozen regelmatig vastgebonden moeten worden ter ondersteuning. Gebruik hiervoor speciaal binddraad.

Weet u al waar u deze prachtige roos langs gaat beleiden? U kunt de Rosa ‘Lichtkönigin Lucia’ makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom zelf uw plant uitkiezen op onze kwekerij!

 

Klimroos Lichtkönigin Lucia verzorgen:

Wat voor roos u ook heeft, ze hebben allemaal één grote overeenkomst: ze zijn dol op water en voeding. Geef vooral voldoende water vlak na de aanplant, en tijdens de bloeiperiode. Rozen hebben namelijk veel energie nodig om alle bloemknoppen te laten groeien en bloeien. Let er uiteraard wel op dat het water niet aan de voet blijft stilstaan, dit kan een teken zijn van overwateren. Bij langdurige warmte en/of droogte adviseren wij om wel altijd extra water te geven. Zo voorkomt u uitdroging. 

Klimroos Lichtkönigin Lucia bemesten
Naast voldoende water, heeft uw Lichtkoningin ook mest nodig. Door uw klimroos te bemesten stimuleert u de groei en bloei van deze grote gele rozen, en houdt u ook de weerstand van uw plant hoog. Voorzie de Lichtkönigin Lucia twee keer per jaar van wat mest. De eerste keer in maart en de tweede keer in juni

 

Klimroos Lichtkönigin Lucia snoeien:

Het snoeien van een klimroos als de Lichtkoningin Lucia is niet ingewikkeld, maar vergt wel wat tijd en aandacht. Aangezien deze Lichtkönigin een doorbloeiende klimroos is, is de beste periode om te snoeien in de maand maart. De hoofdtakken kunt u het beste met rust laten tijdens de snoei. De hoofdtakken zijn vrij dik en zitten vol met kleine zijtakken. Deze zijtakken zijn de takken die juist wél gesnoeid moeten worden. Snoei de zijtakken terug tot ongeveer 3 á 5 cm van de hoofdtak. Na het hoogtepunt van de bloei (ongeveer eind juli) kunt u eventueel een tweede snoeibeurt doen. Het kan zijn dat uw roos dan nog een keer uitloopt vóór het najaar.

TIP: Trek een paar stevige handschoenen aan als u uw roos gaat snoeien. De rozendoorns zijn namelijk vlijmscherp en kunnen u snel verwonden.

TIP: Zorg er altijd voor dat uw snoeischaar schoon en scherp is. Zo voorkomt u dat de rozentakken beschadigd en/of geïnfecteerd raken. 

 

Klimroos Lichtkönigin Lucia planten:

Het handige van klimrozen is dat ze weinig plek in uw grond vereisen. Ze zijn over het algemeen dus makkelijk te plaatsen. Houd er wel rekening mee dat klimrozen begeleid moeten worden tijdens hun groei. Ze klimmen niet vanzelf, en zullen dus regelmatig vastgebonden moeten worden. Gebruik hiervoor speciaal binddraad. Dit speciale draad is elastisch en kan goed meerekken met de steeds dikker wordende hoofdtakken.
Qua bodem is de Lichtkoningin Lucia makkelijk, zolang de grond maar voedzaam en licht-vochtig is zal ze goed kunnen groeien. Gebruik voor de zekerheid wel altijd speciale aanplant grond voordat u uw klimroos gaat aanplanten. Door uw huidige tuingrond aan te mengen met deze speciale grond, voorziet u uw bodem van alle benodigde voedingsstoffen om goed te kunnen groeien. Ook maakt aanplant grond uw bodem lekker luchtig, dit bevordert de vochtdoorlatendheid. Zo voorkomt u stilstaand water aan de voet.
De beste standplaats voor de Lichtkönigin is in de volle zon of halfzon (=halfschaduw).

 

  • Bloeikleur: Geel
  • Bloeitijd: Juni - oktober
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Geur: Vrij sterk geurend
  • Standplaats: Zon of halfschaduw
  • Hoogte: 200 cm
  • Winterhard: Ja

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Klimroos Lichtkönigin Lucia
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!