Klimroos Jasmina

Rosa 'Jasmina'

v.a.: € 15,95

Formaat
Hoogte 70-80cm
Februari 2022
€ 15,95
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Rosa 'Jasmina is een zeer geliefde doorbloeiende klimroos, die rijkelijk bloeit met middelgrote roze rozen. Deze rozen zijn geurend, komvormig en bijzonder goed gevuld. Een bijkomend voordeel van de Jasmina is dat hij goed bestand is tegen zeewind, luchtvervuiling en ziektes!

Onze voordelen:

Klimroos Jasmina kopen

De Rosa ‘Jasmina’ is een zeer geliefde doorbloeiende klimroos, die rijkelijk bloeit met middelgrote roze rozen. Deze rozen zijn geurend, komvormig en bijzonder goed gevuld. Deze romantische klimmer zorgt voor een betoverende sfeer in uw tuin. De prachtige violetroze rozen steken mooi af tegen de donkergroene bladeren. Een bijkomend voordeel van de Jasmina is dat hij goed bestand is tegen zeewind, luchtvervuiling en ziektes

TIP: Combineer deze roze klimroos met een paarsbloeiende Clematis, zoals Clematis Alpina of Clematis Multi Blue.

Bent u ook zo gecharmeerd van deze betoverend mooie klimroos? U kunt de Rosa ‘Jasmina’ makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen roos uitzoeken in onze kwekerij! Heeft u nog vragen over deze Jasmina, of wilt u graag een goed advies voor uw tuin? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!


Klimroos Jasmina verzorgen

Een klimroos verzorgen lijkt een hele uitdaging, maar dit valt reuze mee. Zolang u uw roos regelmatig naloopt, zult u er ook niet veel tijd aan kwijt zijn. De belangrijkste aandachtspunten zijn de watervoorziening en het voorzien van een voedzame bodem. Aangezien een jonge roos veel energie nodig heeft om een goed wortelgestel te vormen, en een roos in bloei veel energie nodig heeft om uitbundig te kunnen bloeien, is het belangrijk om hem regelmatig van water te voorzien. Een roos groeit en bloeit het best in een (het liefst continu) licht-vochtige bodem. Staat uw klimroos in bloei? Denk er dan ook aan om regelmatig de uitgebloeide bloemknoppen te verwijderen. Zo zorgt u ervoor dat uw roos geen energie aan dode bloemen verspilt.

Klimroos bemesten
Naast het regelmatig voorzien van water, is het ook belangrijk om uw roos te bemesten. Voor de meeste rozen is het voldoende om twee keer per jaar te bemesten. Bemest de eerste keer in maart en de tweede keer in juni. In deze perioden verbruikt uw klimroos Jasmina verreweg het meeste energie, en kan hij de extra voedingsstoffen dus goed gebruiken.


Klimroos Jasmina snoeien

Voor een klimroos gelden er andere regels voor de snoei, als voor struikrozen. Allereerst is het belangrijk om te weten of uw klimroos eenmaal bloeit tussen juni en juli, of dat het een doorbloeiende klimroos is (bloeit tussen juni en oktober). De klimroos Jasmina is doorbloeiend en kan dus het best gesnoeid worden in maart. Zodra u begint met snoeien is het belangrijk om de dikkere hoofdtakken zoveel mogelijk met rust te laten. Bij het snoeien van een klimroos hoeft u normaal gesproken alleen de zijtakken te knippen. Alleen als er een deel van de roos dood lijkt te zijn kunt u de betreffende hoofdtak terugsnoeien. Knip de zijtakken af op ongeveer 3 à 5 cm afstand van de hoofdtak.

TIP: Gebruik altijd een scherpe- en schone snoeischaar als u uw roos gaat knippen. Zo voorkomt u beschadigingen en infecties aan de takken.

TIP: Trek een paar stevige handschoenen aan voor u begint. De doorns aan de rozentakken kunnen u anders verwonden.


Klimroos Jasmina planten

Voor een uitbundig bloeiende, gezonde roos is het ook belangrijk om de nodige aandacht aan de aanplant te besteden. Wat betreft de grond is een roos niet veeleisend. Zolang uw bodem voedzaam en licht-vochtig is zal hij goed kunnen groeien. Toch kunt u wel degelijk zorgen voor een nog betere start van uw klimroos, door speciale aanplant grond aan uw tuingrond toe te voegen. Deze speciale grond bevat veel voedingsstoffen, waardoor uw bodem voedzamer wordt, én hij houdt uw tuingrond lekker luchtig. Een luchtige bodem is belangrijk om hem licht-vochtig te kunnen houden, het betekent namelijk dat hij goed vochtdoorlatend is. Ook de standplaats draagt bij aan een vitale roos. Kies voor de klimroos Jasmina het liefst een plek in de zon of halfschaduw.


  • Bloeikleur: Roze
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Geurend: Ja
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon, halfschaduw
  • Hoogte: 300 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Klimroos Jasmina
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!