Klimroos Freisinger Morgenröte

Rosa Freisinger Morgenröte

v.a.: € 11,95

Formaat
Hoogte 60-80cm
Februari 2022
€ 11,95
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Rosa ‘Freisinger Morgenröte’ is een schitterende doorbloeiende klimroos, die rijkelijk bloeit met halfgevulde oranje-roze rozen. De kern van deze opvallende bloemen hebben een oranje tint, die overloopt naar een zalmroze kleur aan de buitenkant.

Onze voordelen:

Klimroos Freisinger Morgenröte kopen

De Rosa ‘Freisinger Morgenröte’ is een schitterende doorbloeiende klimroos, die rijkelijk bloeit met halfgevulde oranje-roze rozen. De kern van deze opvallende bloemen hebben een oranje tint, die overloopt naar een zalmroze kleur aan de buitenkant. Deze Freisinger Morgenröte blijft vrij laag, en kan daarom ook goed als struikroos worden gebruikt. Begeleid hem langs uw oude muur, pergola of schutting en geniet van een mooie en opvallende eyecatcher.

TIP: Combineer deze oranje-roze klimroos met bijvoorbeeld klimroos Camelot.

Weet u al een mooie plek voor deze opvallende klimplant? U kunt de Rosa ‘Freisinger Morgenröte' makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen roos uitzoeken bij ons in de kwekerij! Heeft u vragen over deze klimroos, of over klimrozen in het algemeen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Klimroos Freisinger Morgenröte verzorgen

De verzorging van uw Freisinger Morgenröte is vrij eenvoudig. Het bijhouden van rozen kost wat tijd, maar u krijgt hier een fantastisch mooie langbloeiende klimplant voor terug. Vooral in de periode na de aanplant en tijdens de bloeiperiode heeft een roos regelmatig water nodig. Probeer de aarde onder uw roos altijd licht-vochtig te houden. Wees wel voorzichtig met overwateren, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Voel daarom regelmatig met uw hand of uw bodem vochtig of droog is. Is de bodem vochtig? Wacht dan even met water geven. Voelt uw bodem droog aan? Voorzie hem dan weer van een slokje water.

TIP: Stimuleer de (her)bloei van uw klimroos door regelmatig de uitgebloeide bloemknoppen te verwijderen.

Klimroos bemesten
Naast het geven van water, is het ook belangrijk om uw roos voeding te geven. Door uw klimroos twee keer per jaar te voorzien van wat organische mest, stimuleert u zijn groei en bloei en behoudt u ook zijn goede weerstand.

TIP: Klimrozen zijn géén zelfhechtende klimplanten! Begeleid hem daarom met klimmen, door hem regelmatig vast te maken met speciaal binddraad.

Klimroos Freisinger Morgenröte snoeien

Het snoeien van een doorbloeiende klimroos als deze Freisinger Morgenröte kunt u het beste doen in de maand maart. Probeer hierbij de hoofdtakken zoveel mogelijk met rust te laten. Deze zijn te herkennen aan de dikte en de opgaande groeiwijze. De dunnere zijtakken die uit de hoofdtakken groeien kunt u juist wél snoeien. Knip deze zijtakken af tot ongeveer 3 à 5 cm van de hoofdtak. Jonge, net aangeplante klimrozen hoeft u de eerste twee jaar niet te snoeien.

TIP: Als u uw klimroos wilt snoeien is het belangrijk om altijd een schone- en scherpe snoeischaar te gebruiken! Door dit te doen voorkomt u beschadigingen en infecties aan de takken.

TIP: Trek stevige handschoenen aan als u uw roos gaat snoeien. Zo kunnen de doorns aan de takken uw armen en handen niet verwonden.

Klimroos Freisinger Morgenröte planten

Het aanplanten van rozen is ook vrij simpel. Aangezien rozen op allerlei soorten tuingrond prima kunnen groeien, heeft u hier verder weinig omkijken naar. Toch zijn er wel 2 eisen waaraan uw grond dient te voldoen, de bodem dient namelijk voedzaam én (het liefst altijd) licht-vochtig te zijn. Zorg er daarom voor dat u gebruik maakt van onze speciale aanplant grond. Deze speciale grondsoort zit vol voedingsstoffen voor uw roos, en maakt uw bodem dus direct voedzamer. Daarnaast maakt aanplant grond uw bodem lekker luchtig, wat zorgt voor een goede vochtdoorlatendheid. Een bodem die goed vocht doorlaat, is makkelijker licht-vochtig te houden. Voor de standplaats adviseren wij een plek in de zon of halfschaduw.

  • Bloeikleur: Oranje met roze
  • Bloeitijd: Juni - oktober
  • Geurend: Ja, lichtgeurend
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon, halfschaduw
  • Hoogte: 150 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Klimroos Freisinger Morgenröte
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!