Klimroos Climbing Rumba

Rosa Climbing Rumba

v.a.: € 11,95

Formaat
Hoogte 60-80cm
€ 11,95
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Rosa ‘Climbing Rumba’ is een doorbloeiende klimroos met een uniek én bijzonder mooi uiterlijk. Het binnenste van de goedgevulde rozen is goudgeel, wat overloopt naar een oranje- en rode tint aan de buitenkant. Met deze prachtige combinatie van bloemkleuren is de klimroos Climbing Rumba een fenomenale eyecatcher voor iedere tuin.

Onze voordelen:

Klimroos Climbing Rumba kopen

De Rosa ‘Climbing Rumba’ is een doorbloeiende klimroos met een uniek én bijzonder mooi uiterlijk. Het binnenste van de goedgevulde rozen is goudgeel, wat overloopt naar een oranje- en rode tint aan de buitenkant. Met deze prachtige combinatie van bloemkleuren is de klimroos Climbing Rumba een fenomenale eyecatcher voor iedere tuin. Begeleid deze klimmer langs uw muur, schutting, rozenboog of pergola en geniet ieder jaar weer van zijn fantastische bloemen. 

TIP: Combineer deze meerkleurige klimroos met bijvoorbeeld klimroos Lichtkönigin Lucia. Door deze geel-oranje-rode rozen met deze prachtige gele rozen te combineren, creëert u een unieke blikvanger.

Wilt u ook genieten van een prachtige zomerse klimplant? U kunt de klimroos ‘Climbing Rumba’ makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen roos uitzoeken bij ons in de kwekerij! Heeft u vragen over de Climbing Rumba, of wilt u graag een goed advies voor uw tuin? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.


Klimroos Climbing Rumba verzorgen

De verzorging van deze klimroos is vrij eenvoudig. Als u regelmatig wat tijd en energie aan deze klimplant besteedt, krijgt u er bovendien een bijzonder mooie én langbloeiende klimmer voor terug. Rozen hebben regelmatig water nodig, vooral vlak na de aanplant en tijdens de bloeiperiode. Probeer uw tuingrond altijd licht-vochtig te houden, hierin groeit uw Climbing Rumba het beste. Wees uiteraard wel voorzichtig dat u uw plant niet teveel water geeft, zo kan wortelrot ontstaan. Dit voorkomt u door eerst te voelen of de aarde vochtig of droog is. Is uw bodem droog? Geef dan weer wat water. Zolang uw tuingrond licht-vochtig aanvoelt hoeft u geen extra water te geven.

TIP: Stimuleer de bloei van uw klimroos door regelmatig de uitgebloeide bloemknoppen te verwijderen!

Klimroos bemesten
Net als van water, houden rozen ook van voeding. Door uw Climbing Rumba te bemesten stimuleert u zijn groei en bloei, en behoudt u ook zijn goede weerstand. Bemest uw klimroos daarom het liefst twee keer per jaar. De eerste keer in het voorjaar en de tweede keer in de zomer.


Klimroos Climbing Rumba snoeien

Het snoeien van de Climbing Rumba is vrij gemakkelijk, zolang u met een paar factoren rekening houdt. Als eerst is het belangrijk om te weten met wat voor soort klimroos u te maken heeft. Klimrozen die alleen tussen juni en juli bloeien, worden namelijk direct na de bloei gesnoeid, terwijl doorbloeiende klimrozen pas in maart worden gesnoeid. De klimroos Climbing Rumba is doorbloeiend en kan dus het beste in maart worden geknipt. Ten tweede hoeft u een klimroos niet in zijn geheel terug te snoeien, de hoofdtakken kunt u juist het beste met rust laten. De zijtakken die uit deze hoofdtakken groeien kunt u wél terugsnoeien. Knip deze zijtwijgen af tot ongeveer 3 à 5 cm van de hoofdtak af. Vanaf juni kunt u dan weer genieten van de schitterende meerkleurige rozen.

TIP: Gebruik altijd een schone- en scherpe snoeischaar! Zo voorkomt u beschadigingen en infecties aan de takken van uw Climbing Rumba.

TIP: Trek voor u gaat snoeien een goed paar tuinhandschoenen aan! De doorns aan de takken kunnen u anders verwonden.


Klimroos Climbing Rumba planten

Een voordeel van een klimroos is dat hij weinig ruimte in uw bodem vergt. Ook groeien rozen als deze Climbing Rumba goed in allerlei soorten tuingrond, zolang de bodem maar voedzaam en licht-vochtig is. Wij raden het u daarom ook aan om gebruik te maken van onze speciale aanplant grond. Deze speciale grond zit vol met voedingsstoffen en zorgt er ook voor dat uw bodem goed vocht door kan laten. Door uw tuingrond met aanplant grond aan te mengen, maakt u uw bodem dus voedzamer én kunt u de bodem ook makkelijker licht-vochtig houden. Deze roos houdt van zonlicht, kies daarom als standplaats een plek in de zon of halfschaduw.


  • Bloeikleur: Geel, oranje en rood
  • Bloeitijd: Juni - oktober
  • Geurend: Ja, lichtgeurend
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon, halfschaduw
  • Hoogte: 200 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Klimroos Climbing Rumba
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!