Klimroos Climbing Arthur Bell

Rosa Climbing Arthur Bell

v.a.: € 11,95

Formaat
Hoogte 70-80cm
Februari 2022
€ 11,95
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Rosa 'Climbing Arthur Bell' is een fantastisch mooie klimroos, die tussen juli en oktober uitbundig bloeit met grote gele rozen. Deze imposante rozen verspreiden ook nog een heerlijke geur. Voor de meest spectaculaire bloei kunt u hem het beste aanplanten op een zonnige plek. De felgele kleur brengt een heerlijke, zomerse sfeer naar uw tuin.

Onze voordelen:

Klimroos Climbing Arthur Bell kopen

De Rosa ‘Climbing Arthur Bell’ is een bijzonder mooie klimroos die tussen juli en oktober bloeit met prachtige gele rozen. Het is de klimroos variant van de Rosa ‘Arthur Bell’. De felgele rozen zijn vrij groot en imposant om te zien én verspreiden een heerlijke geur. Voor de meest spectaculaire bloei is een standplaats in de volle zon aan te raden, maar deze topper groeit ook goed in halfschaduw. De Climbing Arthur Bell kan een hoogte bereiken van wel 3 meter, en is makkelijk te onderhouden. Deze klimroos is ideaal voor cottage tuinen.

TIP: Laat deze prachtige klimroos klimmen tegen een schuurtje, schutting of pergola.

TIP: Gebruik deze imposante gele rozen als snijbloem! Stop ze in een mooie vaas en geniet ook in huis van de mooie felgele kleur, en de heerlijke geur!

Bent u ook zo gecharmeerd van deze grote gele rozen? U kunt de Rosa ‘Climbing Arthur Bell’ makkelijk en snel online kopen, of kom er zelf één uitzoeken in onze kwekerij!


Klimroos Climbing Arthur Bell verzorgen

Het verzorgen van deze klimroos is heel eenvoudig. Het belangrijkste aandachtspunt is de watervoorziening. Vooral de eerste periode na de aanplant én tijdens de bloeiperiode, is het belangrijk om de Climbing Arthur Bell regelmatig te voorzien van water. Daarnaast is het voor de mooiste (en langste) bloei ook belangrijk om de uitgebloeide rozen zo snel mogelijk te verwijderen. Zo stimuleert u de vorming en bloei van nieuwe rozen.

Rozen bemesten
Naast het regelmatig bewateren, is ook het bemesten van uw Roos van belang voor de mooiste bloei. Voorzie de Climbing Arthur Bell het liefst twee keer per jaar van wat mest. Doe dit de eerste keer in maart en de tweede keer ergens in juni.


Klimroos Climbing Arthur Bell snoeien

Het snoeien van uw klimroos is belangrijk om uw plant vitaal en jong te houden. De beste maand om dit te doen is in maart. Als u later snoeit gaat deze roos ook pas later bloeien. Eerder snoeien is ten zeerste af te raden, de jonge scheuten kunnen dan kapot vriezen. Het belangrijkste is dat u de hoofdtakken zoveel mogelijk met rust laat. De kleine zijtakken kunt u terugsnoeien tot twee cm van de hoofdtak af. Als er een oudere zijtak grijs begint te kleuren, dan kunt u de betreffende hoofdtak het beste volledig terugsnoeien. Een nieuwe klimroos hoeft u de eerste twee/drie jaar nog niet te snoeien. 

TIP: Trek altijd stevige handschoenen aan voordat u begint met het snoeien van uw roos. De doorns kunnen uw handen en armen flink zeer doen.

TIP: Maak altijd gebruik van schoon en scherp snoeigereedschap. Zo voorkomt u beschadigingen en/of infecties aan de takken van uw Climbing Arthur Bell.


Klimroos Climbing Arthur Bell planten

Het planten van deze klimroos verloopt net als veel andere rozen. Het is belangrijk om hem te planten in een voedzame bodem, die ook licht-vochtig is. Met licht-vochtig bedoelen we dat de grond goed vocht kan doorlaten, dus geen zware kleibodem. Een manier om ook de zwaardere kleigronden geschikt te maken, is door uw huidige tuingrond aan te mengen met speciale aanplant grond. Deze grond zit vol voedingsstoffen voor uw roos, en maakt/houdt uw bodem lekker luchtig. Wat betreft de standplaats houdt de Climbing Arthur Bell het meest van een plek in de volle zon. Een plek met halfzon (=halfschaduw) werkt ook prima.


  • Bloeikleur: Geel
  • Bloeitijd: Juli - oktober
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Geur: Heerlijk zachte bloemengeur
  • Standplaats: Zon (Halfschaduw ook mogelijk)
  • Hoogte: 300 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Klimroos Climbing Arthur Bell
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!