Klimroos Camelot

Rosa Camelot

v.a.: € 15,95

Formaat
Hoogte 60-80cm
€ 15,95
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Roos Camelot is een unieke klimroos. Zeer geschikt voor uw rozenboog, pergola, muur of schutting! Dankzij de grote bloemtrossen die van juni tot en met oktober aan de roos hangen geniet u van een kleurrijke tuin.

Onze voordelen:

Klimroos Camelot kopen:

Bent u op zoek naar een roze klimroos met veel grote en lekker geurende bloemen? Dan is de Roos Camelot (Rosa Camelot) absoluut de juiste keuze voor uw tuin! Deze roos heeft een zeer lange bloeitijd: van juni tot en met oktober geniet u van een overweldigende bloemenzee in uw tuin. De plant wordt gemiddeld 2 tot 4 meter hoog en de geaderde bloemen hebben een doorsnee van wel 6 tot 8 centimeter. Hij is winterhard, ziekte resistent en eenvoudig te verzorgen. Daarnaast is hij goed te combineren met andere klimrozen én struikrozen! De Roos Camelot kopen doet u bij Bomenenzo.nl.

 

Klimroos Camelot verzorgen:

De Roos Camelot is makkelijk in onderhoud. In principe heeft u er weinig omkijken naar indien u de volgende stappen goed opvolgt. Als u de plant voldoende bemest en hem goed opbindt kan het niet misgaan. Voor de voeding gebruikt u Vivimus universeel, een 100% biologisch middel waar u de grond vruchtbaarder mee maakt. Binddraad komt goed van pas om de takken van de klimroos op te binden en omhoog te leiden. Beide producten bestelt u gemakkelijk en snel op Bomenenzo.nl! Geef de roos tijdens droge periodes regelmatig water, zodat de wortels niet uitdrogen.

 

Klimroos Camelot snoeien:

De Roos Camelot groeit breed opgaand omhoog en bereikt in volwassen toestand een hoogte van 2 tot 4 meter. Het blad is glanzend en donkergroen. Klimrozen dienen ieder jaar gesnoeid te worden om ze optimaal in vorm te houden. De beste tijd voor het snoeien van de Roos Camelot is de maand maart, net na de winter. Trek altijd handschoenen aan om uw handen te beschermen tegen scherpe rozendoorns. Gebruik een scherpe en schone snoeischaar om te voorkomen dat u ziektes op de roos overbrengt. Knip de zijtakken af op 10 tot 15 centimeter, net boven een ‘oog’. Hierna zullen er gezonde nieuwe scheuten aan de takken komen. Knip dode takken en uitgebloeide bloemen het liefst zo snel mogelijk weg.

 

Klimroos Camelot planten:

De Roos Camelot schittert het mooiste op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. De klimroos heeft ondersteuning nodig bij het groeien. Plant hem daarom tegen een rozenboog, schutting, pergola, muur of hek. Wij raden u aan om 1 klimroos per vierkante meter te planten. Graaf een gat van ongeveer een halve meter diep en maak de grond goed los. Dompel de kluit van de roos onder in een emmer met water. Zet de roos vervolgens in het gat en vul de overgebleven ruimte op met vruchtbare aanplantgrond voor een snelle en geslaagde inworteling.

 

TIP: In het eerste jaar na de aanplant hoeft u de klimroos nog niet per se te snoeien. De takken zijn dan nog goed te buigen, wat ook weer helpt bij het opbinden met binddraad.

TIP: Lijkt het u leuk om onze bomen en planten in het echt te bekijken? Kom dan gerust eens langs op onze kwekerij in Lienden. Wij zijn gevestigd op een prachtige locatie: middenin de Betuwse natuur en toch vlakbij de A15…

 

  • Bloeikleur: Roze
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Geur: 2 sterren
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 2 - 4 m
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Klimroos Camelot
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!