Kleurige Wolfsmelk

Euphorbia Polychroma

v.a.: € 2,50

Formaat
Afmeting Potmaat 9x9 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
  • Koop 24 st. voor € 2,15 per st.
€ 2,50
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Euphorbia Polychroma is een type Wolfsmelk. Kenmerkend aan deze bijzondere vaste plant zijn de opvallende geelgroene schutbladeren. In Nederland wordt hij dan ook ‘Kleurige Wolfsmelk’ genoemd. Het is een winterharde, bladhoudende plant die makkelijk te onderhouden is.

Onze voordelen:

Wolfsmelk ‘Euphorbia Polychroma’ kopen:

Heeft u interesse in deze kleurige wolfsmelk? U kunt de Euphorbia Polychroma makkelijk en snel online kopen, of breng een bezoekje aan onze kwekerij bomenenzo.nl!

De Euphorbia Polychroma, in Nederland beter bekend als ‘Kleurige Wolfsmelk’, is een prachtige (winterharde) vaste plant. Tijdens de bloeiperiode schittert deze Wolfsmelk aan de rand (border) van iedere tuin door de opvallende, groengeel gekleurde schutbladeren. De bloemen zelf zijn ook groengeel, maar deze zijn, t.o.v. de schutbladeren, klein en onopvallend. De bladeren hebben een mooie groene kleur en zijn licht behaard. In het najaar verkleuren deze groene bladeren naar een prachtige rode tint. Zo heeft u per seizoen een mooie variatie aan kleuren in uw tuin.

De Kleurige Wolfsmelk heeft meerdere prijzen gewonnen in het buitenland. Om een beter beeld te schetsen over ‘waarom’ deze plant zo in de smaak valt, volgt hierbij een opsomming van de voordelen:

  • Altijd aantrekkelijk: Het is een plant die het hele jaar door aantrekkelijk blijft om te zien. De variatie in kleur per seizoen maakt deze plant een echte ‘eye-catcher’.
  • Unieke plant: Niet de bloemen, maar juist de groengele schutbladeren zorgen voor een fantastisch plaatje. Dit maakt de plant ook zo uniek.
  • Veelzijdig: Deze wolfsmelk is makkelijk te combineren, en tevens makkelijk te plaatsen.
  • Weinig onderhoud: De Euphorbia Polychroma heeft geen speciale zorg nodig.
  • Winterhard: deze plant is volledig winterhard.

TIP: combineer deze kleurrijke wolfsmelk met bijvoorbeeld Centranthus, Muscari of het ‘vergeet-mij-nietje’

Kleurige Wolfsmelk verzorgen:

De Euphorbia Polychroma vergt geen bijzondere zorg. Deze vaste plant heeft een gemiddelde waterbehoefte, en vergt wat extra water in de zomer. Een Euphorbia op een zonnige plek heeft sneller en meer water nodig. Het is beter voor de ontwikkeling van de wortels om de plant in één keer rijkelijk water te geven, dan iedere dag een klein beetje. Geef de plant het liefst in de avond water, zo verdampt er minder water en voorkom je bladverbranding.

Euphorbia Polychroma bemesten:
Voor een betere bloei, groei en weerstand van deze kleurrijke plant adviseren wij om twee keer per jaar mest te geven. Net als de meeste vaste planten groeit de Wolfsmelk Polychroma zeer snel in een korte tijd. Vooral in deze periode, in de lente, heeft een Wolfsmelk behoefte aan extra voedingsstoffen. Bemest de plant dus het liefst rond maart, en vervolgens nog een keer in juni. Strooi de mestkorrels rondom de plant, om zo bladverbranding te voorkomen.

Euphorbia Polychroma snoeien:

De Wolfsmelk vergt weinig snoeiwerk, maar een jaarlijks snoeibeurt is wel aan te raden. Doe dit het liefst in het voorjaar. De dode takken en bladeren beschermen deze plant tegen de vorst in de winter. Snoei de plant rond maart of april, voordat de nieuwe uitlopers komen. U kunt de takken het beste tot zo’n 10 cm boven de grond terugsnoeien.

Kleurige Wolfsmelk scheuren:
Om de plant zo gezond mogelijk te houden, is het van belang dat u hem om de drie jaar ‘scheurt’. Dit scheuren houdt in dat u de plant, in de herfst of de lente, in zijn geheel uitgraaft. U splitst vervolgens de plant in meerdere plantendelen, waarbij u het oudste gedeelte kunt verwijderen. Het oudste gedeelte is met name de kern. De kleinere, jongere delen zitten vaak aan de buitenkant van de kern. Deze jonge delen van de Wolfsmelk kunt u daarna weer terug planten. Door het scheuren kunt u een groot verschil zien in de groei en bloei kracht van deze prachtige vaste plant. Scheuren is ook een uitermate geschikte methode om een verwilderde plant weer terug in model te brengen.

TIP: draag bij het onderhouden van de Euphorbia Polychroma altijd handschoenen. Bij aanraking van deze plant kan er namelijk huidirritatie ontstaan. Door het dragen van handschoenen kunt u een allergische reactie voorkomen.

Kleurige Wolfsmelk planten:

De Euphorbia Polychroma kan ieder seizoen worden aangeplant, zolang het op dat moment maar niet vriest. Kies het liefst een plek met volledige zon, of halfzon. Deze Wolfsmelk groeit het beste op een zonnige en warme plek. Een beetje schaduw is ook prima, zolang hij maar niet continu in de schaduw staat.

Qua bodem heeft de Kleurige Wolfsmelk weinig eisen. Het meest belangrijke is dat de grond in ieder geval goed vocht door kan laten. Goede vocht-doorlatende grond voorkomt wortelrot. Over het algemeen groeit de Euphorbia Polychroma in alle grondsoorten, maar deze plant geeft wel de voorkeur aan een droge bodem.

Geef deze Wolfsmelk een goede start door gebruik te maken van nieuwe aanplant grond. Deze grond is rijk aan voedingsstoffen en bevordert hiermee de groei en bloei.

TIP: door de opvallend gekleurde schutbladeren staat de Euphorbia Polychroma ontzettend mooi langs de rand van uw tuin (de border), maar staat ook geweldig in groepsvorm. Daarnaast is het ook een populaire plant voor in een rotstuin.

Bloeikleur: groengeel
Bloeitijd: april - juni
Bladkleur: Groen 
Groenblijvend: Ja  
Standplaats: Zon of halfschaduw 
Hoogte: 40 - 50 cm 
Winterhard: Ja

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kleurige Wolfsmelk
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!