Ilex crenata Dark Star

Japanse hulst Dark Star

v.a.: € 3,50

Formaat
Stamomtrek --, Stamhoogte , Totaal hoogte 15-20cm
€ 3,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Ilex crenata Dark Star is een Japanse hulst soort met kleine groene blaadjes, die het hele jaar door aan de struik blijven hangen. De groenblijvende struik is dicht vertakt en gemakkelijk in vorm te snoeien. De Ilex crenata dient als goede vervanger van de buxus.

Onze voordelen:

De Ilex crenata Dark Star is beter bekend als de Japanse hulst Dark Star. Deze groenblijvende haagplant is zeer smal en heeft een compact blad. De hulst dient als perfecte vervanger van de buxus. De Japanse hulst heeft namelijk geen last van schimmels en buxusmot. Daarnaast lijken ze qua uiterlijk erg veel op elkaar. De Dark Star laat zich gemakkelijk snoeien en kan dan ook in alle mogelijke vormen gesnoeid worden. Deze Buxus vervanger kan zowel in de volle grond als in een pot geplant worden. Het liefst staat de Ilex crenata Dark Star op een zonnige/ halfschaduw standplaats in een goed doorlatende- en humusrijke bodem.

Lees meer

Het verzorgen van de Ilex crenata is eigenlijk zeer eenvoudig. Om ervoor te zorgen dat de hulst zo krachtig mogelijk en vitaal blijft dien je twee keer per jaar de struik te bemesten. De mest stimuleert de groei en bloei en behoudt de hoge weerstand van de plant. Bemest zowel in het voorjaar als in de zomer. Daarnaast is het belangrijk om twee keer per jaar de Japanse hulst Dark Star te snoeien. Door regelmatig te snoeien behoud je de strakke vorm van de plant. Snoei de eerste keer in de maand juni en de tweede keer in de maand september. Het is raadzaam om te snoeien tijdens bewolkt weer, bij veel zonlicht loop je namelijk het risico op bladverbranding. Gebruik tijdens het snoeien altijd scherp- en schoon gereedschap.

Lees meer

Vooral in de beginperiode is het belangrijk dat de Dark Star voldoende water krijgt. Naast het krijgen van voldoende water is het ook belangrijk dat er voldoende water weer weg kan lopen om wortelrot te voorkomen. Staat de Ilex in de volle grond, geef dan vooral de eerste maanden voldoende water en daarna alleen tijdens erg warm en droog weer. De Dark Star in een pot heeft op reguliere basis water nodig, maar pas ook hier op dat je niet te veel water geeft. 

Lees meer

Ook het planten van de Dark Star is erg eenvoudig. Deze struik groeit namelijk op alle bodems, wel geeft hij de voorkeur aan een voedzame en goed vocht doorlatende grond. Tijdens het aanplanten kun je het best een speciale aanplantgrond (Vivimus) gebruiken om zo de grond te voorzien van de benodigde voedingsstoffen. Tevens zal dit de zwaardere kleigronden luchtiger maken en dus ook vocht doorlatende maken. Daarnaast zorgt het er ook voor dat droge en zanderige bodems juist zwaarder en voedzamer worden. Wanneer je hiermee je Japanse hulst aanplant, ben je verzekerd van een goede start!

 

Een nieuwe haag aanplanten:

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ilex crenata Dark Star
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!