Ilex crenata Maxime green Lustre

Japanse hulst Maxime green Lustre

v.a.: € 19,95

Formaat
Totaal hoogte 30-40cm
Beperkt leverbaar
€ 19,95
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Japanse hulst Maxima green Lustre is een mooie bol hulst die zowel in een pot als in volle grond goed kan groeien. De compacte bol is erg dicht vertakt en blijft het hele jaar door groen. En ander groot voordeel is dat de Japanse hulst ongevoelig voor buxusmot is, waardoor dit een perfecte vervanger van de buxus is! 

Onze voordelen:

De Ilex crenata Maxima Green Lustre is een Japanse hulst soort met een bolvormige kroon. De hulst heeft een compacte groeiwijze met groene kleine, eivormige bladeren. Kenmerkend voor deze plant is dat de bladeren allemaal ietsjes bol staan. Deze groene bladeren kleuren in de herfst geelgroen, maar zullen wel altijd aan de struik blijven hangen. Naast wintergroen is deze plant ook winterhard en erg makkelijk te onderhouden. Zo behoud je al een strakke vorm er twee keer per jaar te snoeien. De Japanse hulst is een perfecte vervanger voor de buxus omdat deze niet gevoelig is voor schimmels of buxusmot. De Ilex crenata Maxima bloeit witte bloempjes in het voorjaar en zal later kleine zwarte besjes krijgen. Let wel op, deze bessen zijn giftig. De Ilex crenata maxima kan zowel een volle grond als in een pot geplant worden en staat het liefst op een zonnige halfschaduw standplaats. De Ilex kan op elke grondsoort groeien, maar geeft voorkeur aan een goed doorlatende en humusrijke bodem.

Lees meer

De Japanse hulst maxima heeft niet veel verzorging nodig. Door de struik twee keer per jaar te bemesten zorg je ervoor dat de huls zo krachtig mogelijk en vitaal blijft. Daarnaast behoudt de struik zo zijn hoge weerstand. Bemesten zowel in het voorjaar als in de zomer. Het snoeien van de Japanse hulst gebeurt twee keer per jaar. Snoei de eerste keer in juni en daarna nogmaals in september. Snoei niet tijdens zonnig weer, dan loop je namelijk de kans op bladverbranding. Snoei daarom op een bewolkte dag met schoon- en scherp gereedschap.

Lees meer

De Japanse hulst Maxima kan zowel in de volle grond als in een pot goed groeien. In de volle grond is het belangrijk dat de hulst de eerste maanden na aanplanten genoeg water krijgt. Zorg er echter wel voor dat de grond goed doorlatend is zodat de wortels niet gaan rotten. Plant je de hulst in een pot, zorg er dan voor dat de Ilex met regelmaat water krijg. Ook hier is het belangrijk dat de Ilex Maxima niet te veel water krijgt, om ook hier wortelrot te voorkomen.

Lees meer

De Japanse hulst green Lustre is een sterke hulst die op elke grondsoort eigenlijk wel kan groeien. Toch gaat de voorkeur uit naar een goed doorlatende en voedzame bodem op een zonnige/ halfschaduw standplaats. Om ervoor te zorgen dat de hulst de benodigde voedingsstoffen krijgt is het raadzaam om tijdens het aanplanten gebruik te maken van speciale aanplantgrond. Vivimus is een organische bodemverbeteraar die je ook gemakkelijk op onze webshop kunt bestellen. Zo zorg je ervoor dat jouw Japanse hulst Maxima de best mogelijke start krijgt.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ilex crenata Maxime green Lustre
Uw waardering

Onze kwekerij is tot 14 mei gesloten voor bezoek.

U kunt in onze webshop wel bestellen en inspiratie opdoen.

Wij hopen op uw begrip.