Hortensia Soeur Therese

Hydrangea macrophylla Soeur Therese

v.a.: € 5,95

Formaat
Hoogte 25-30cm
€ 5,95
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Hortensia Soeur Therese is een prachtige tuinplant met grote witte bloemen. In de zomer hangen de takken vol met bolvormige bloemtrossen. Deze Hortensia is makkelijk in onderhoud en winterhard. Een aanwinst voor uw plantenborder, terras of balkon!

Onze voordelen:

De Hortensia Soeur Therese (Hortensia macrophylla Soeur Therese) is een schitterende tuinplant met witte bolvormige bloemen. In de bloeitijd (juni-augustus) verandert uw tuin in een bloemenzee. Ook in de nazomer en de herfst kunt u nog volop van de plant genieten. De bloemen krijgen in het najaar namelijk een prachtige roze gloed. Deze Hortensia heeft weinig onderhoud nodig en wordt 100 - 150 centimeter groot. Verder is hij winterhard. De Hortensia Soeur Therese kopen doet u bij Bomenenzo.nl: gewoon online!

Met de Hortensia Soeur Therese geniet u de hele zomer door van prachtige witte bloemen in uw tuin!

TIP: Hortensia´s zijn uitstekend te combineren met een Hosta. Perfect voor als u een tuin heeft met voldoende schaduw…

  • Bloeikleur: Wit
  • Bloeitijd: Juni - Augustus
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Halfschaduw, volle zon
  • Hoogte: 100 - 150 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
De Hortensia Soeur Therese is een makkelijke winterharde tuinplant: u heeft er weinig omkijken naar. Door de plant in het voorjaar te bemesten met het middel Vivimus bent u verzekerd van een uitbundige bloei.

De tuinplant wordt zo’n 1 tot 1,5 meter hoog. Na de winter (eind maart of april) dient u de uitgebloeide bloemen te verwijderen met een snoeischaar. Let op: snoei de takken niet te ver terug. Als u dit toch doet, dan bloeit de Hortensia pas weer het jaar erop. Hij groeit namelijk op 2-jarig hout. Eventueel kunt u ervoor kiezen om de plant ieder jaar voor 1/5 deel terug te snoeien. Zo verjongt u uw plant iedere 5 jaar!
Lees meer
De wortels van Hortensia´s zitten nét onder de grond. De bovenste grondlaag droogt als eerste uit als het langere tijd droog is. Daarom is het heel belangrijk om de Hortensia Soeur Therese regelmatig water te geven, vooral tijdens de bloeitijd in de zomer. Als het lange tijd erg droog is doet u er verstandig aan om de plant ´s ochtends of ´s avonds een emmer water te geven.
Lees meer
De Hortensia Soeur Therese planten kunt u in elke tuin en in vrijwel elke grondsoort. Net als veel andere Hortensia’s doet hij het het beste in vochtige en humusrijke grond. Kies een mooie plek uit in halfschaduw of in de volle zon. Als u voor de volle zon kiest is het belangrijk dat de plant wel een aantal uren per dag uit de zon staat. U kunt deze Hortensia solitair of in een groep planten (maximaal 3 per vierkante meter). Geef hem na de aanplant regelmatig voldoende water. Heeft u alleen een terras of balkon? Geen probleem: plant de Hortensia Soeur Therese gerust in een pot!

TIP: Wij adviseren u om bij de aanplant gebruik te maken van vruchtbare aanplantgrond. Deze grond bevat voldoende meststof voor het eerste jaar.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hortensia Soeur Therese
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!