Hortensia Madame Emile Mouillere

Hydrangea macrophylla Madame Emile Mouillere

v.a.: € 5,95

Formaat
Afmeting 2,5 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 25-30cm
€ 5,95
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Hortensia Madame Emile Mouillere is een prachtige tuinplant met witte bolvormige bloemen. Kenmerkend voor deze soort is de heerlijk zoete geur van de bloemen. Het wordt een vrij forse struik die goed winterhard is en makkelijk in onderhoud. Een echte blikvanger!

Onze voordelen:

De Hortensia Madame Emile Mouillere (ook wel Hortensia macrophylla Madame Emile Mouillere of Hortensia Mme Emile Mouillere genoemd) is een mooie tuinplant met zuiver witte bloemen. In de bloeitijd hangen de takken vol met grote bolvormige bloemen die lekker geuren. In de herfst worden deze langzaam roze. Het wordt een redelijk forse struik van 100 tot 150 centimeter groot. Voor het kopen van de Hortensia Madame Emile Mouillere zit u bij kwekerij Bomenenzo.nl helemaal goed!

Met de Hortensia Madame Emile Mouillere wordt uw tuin een ware bloemenzee…

TIP: Bekijk ook eens de Hortensia Soeur Therese, een andere schitterende tuinplant met witte bloemen. Gemakkelijk online te bestellen in onze webshop!

  • Bloeikleur: Wit
  • Bloeitijd: Juni - Augustus
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Halfschaduw, volle zon
  • Hoogte: 100 - 150 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
De Hortensia Madame Emile Mouillere vraagt weinig onderhoud en is goed winterhard. Hierdoor is de plant ideaal voor drukke gezinnen met weinig tijd. Wel adviseren we u om hem in het voorjaar te bemesten met het speciale middel Vivimus. Zo verbetert u de bodem en zorgt u voor een rijke bloei in de zomer.

De Hortensia wordt gemiddeld 100 tot 150 centimeter hoog. De beste snoeitijd is het voorjaar, nadat de laatste vorst over is. Pak er een snoeischaar bij en knip de uitgebloeide bloemen af. Eventueel kunt u de bloemen in het najaar snoeien. Het jaar erop komen er dan minder bloemen aan de plant, maar ze zijn wel groter. Wordt de plant erg groot? Knip dan ieder jaar 1/5 deel van de takken af om hem te verjongen.
Lees meer
Water geven is de sleutel tot een succesvolle bloei. Zeker in de zomermaanden is het belangrijk om de grond goed in de gaten te houden. De wortels zitten vlak onder de grond en halen het water uit de oppervlakte. Geef uw Hortensia Madame Emile Mouillere water met een gieter of geef hem – als het erg droog is – een emmer met water. Het is het beste om dit ’s ochtends of ’s avonds te doen.
Lees meer
De Hortensia Madame Emile Mouillere planten kan in iedere grond. Hij schittert het mooist in vochtige, humusrijke grond. Met een standplaats in halfschaduw of in de volle zon (niet té zonnig) zit u eigenlijk altijd wel goed. Hortensia’s kunnen zowel solitair als in een groep geplant worden. Door bij het planten gebruik te maken van vruchtbare aanplantgrond stimuleert u de bloei. Daarnaast is het belangrijk om uw plant regelmatig water te geven, zeker als hij nog jong is.

TIP: Gaat u deze Hortensia in een groepje planten? Dan raden we u aan om er maximaal 3 per vierkante meter te planten. Het wordt namelijk een vrij forse struik.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hortensia Madame Emile Mouillere
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!