Hortensia Merveille Sanguine

Hydrangea macrophylla Merveille Sanguine

v.a.: € 5,95

Formaat
Hoogte 20-25cm
€ 5,95
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Hortensia Merveille Sanguine is een unieke Boerenhortensia met roodroze bloemen in de zomer. In het najaar krijgen de bladeren een prachtige donkerrode herfstgloed. De plant is makkelijk in onderhoud en geschikt voor elke tuin!

Onze voordelen:

De Hortensia Merveille Sanguine (Hydrangea macrophylla Merville Sanguine) is een super mooie tuinplant met roodroze bloemen. In de bloeitijd hangen de takken vol met grote bolvormige bloemtrossen. Kenmerkend voor deze Hortensia zijn de prachtige bladeren, die in de herfst een donkerrode gloed krijgen. De plant vraagt bijna geen onderhoud en is winterhard. Perfect voor in elke tuin. De Hortensia Merveille Sanguine kopen doet u eenvoudig en snel op Bomenenzo.nl!

Met de Hortensia Merveille Sanguine haalt u een opvallend mooie tuinplant naar uw plantenborder…

TIP: Deze Hortensia is perfect te combineren met een struikroos. Bij Bomenenzo.nl vindt u een groot assortiment struikrozen in diverse kleuren. Gaat u voor een rode roos of toch liever voor een gele?

  • Bloeikleur: Roodroze
  • Bloeitijd: Juli - September
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Halfschaduw, volle zon
  • Hoogte: 100 - 125 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
De Hortensia Merveille Sanguine vereist weinig onderhoud. Dit maakt hem ideaal voor mensen met weinig tijd die op zoek zijn naar een makkelijke oplossing voor in de plantenborder. Voor een optimale bloei in de zomer raden we u aan om in het voorjaar wat Vivimus door de bodem te mengen. Dit biologische middel verbetert de bodemstructuur effectief. De Hortensia is goed winterhard en bestand tegen vorst.

De plant heeft korte, stevige takken. Uiteindelijk wordt hij ongeveer 100 tot 125 centimeter hoog. De beste snoeitijd is maart of april, als de laatste vorst over is. U knipt de bloemen dan gemakkelijk af met een snoeischaar. Snoei niet te rigoureus, want de Merveille Sanguine groeit op 2-jarig hout. Als u de plant wilt verjongen raden we u aan om ieder jaar 1/5 deel van de takken weg te knippen. Zo geniet u jarenlang van de schitterende roodroze bloemen!
Lees meer
Voor Hortensia’s is het heel belangrijk dat de wortels voldoende water krijgen. Ze wortelen namelijk niet diep en halen het vocht uit de oppervlakte. Om deze reden is het belangrijk om uw Hortensia Merveille Sanguine regelmatig water te geven, zeker in de bloeitijd (juli en augustus). Als het erg droog is kunt u gerust een hele emmer met water bij de plant gooien, bij voorkeur ’s ochtends of ‘s avonds. Zo voorkomt u dat hij uitdroogt.
Lees meer
De Hortensia Merveille Sanguine planten kan in vrijwel iedere grondsoort. In vochtige, humusrijke grond bloeit de plant het rijkst. Bij voorkeur staat deze Hortensia op een standplaats in halfschaduw. In de volle zon is ook mogelijk, mits hij enkele uren per dag in de schaduw staat. Ook zult u hem dan meer en vaker water moeten geven. Wilt u de Hortensia in een groep planten? Dan kunt u er gerust 5 per vierkante meter planten. Wij adviseren u om vruchtbare aanplantgrond met speciale meststof te gebruiken om verzekerd te zijn van een geslaagde aanplant. U kunt de Merveille Sanguine ook los planten of in een pot zetten. Ideaal voor extra kleur op uw terras of balkon!

TIP: Heeft u vragen over het planten van de Hortensia Merveille Sanguine? Neem gerust contact met ons op! Ons vriendelijke en deskundige personeel staat u graag te woord.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hortensia Merveille Sanguine
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!