Hortensia Glowing Embers

Hydrangea macrophylla Glowing Embers

v.a.: € 5,50

Formaat
Afmeting 2,5 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 25-30cm
Juni 2021
€ 5,50
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Hortensia Glowing Embers is een unieke tuinhortensia met helder roze bloemen. Een schitterende aanwinst voor uw tuin óf balkon. De plant is eenvoudig te verzorgen en blijft ook in het najaar mooi!

Onze voordelen:

De Hortensia Glowing Embers (Hydrangea macrophylla Glowing Embers) is een prachtige tuinplant met helderroze bloemen. In de juni en juli zijn de bloemen op z’n mooist. Gedurende de herfstmaanden krijgen ze een schitterende rode herfstgloed. Vaak verschijnen er weer nieuwe bloemen aan de takken als de oude zijn uitgebloeid. U kunt de Hortensia planten op een mooie standplaats in halfschaduw of in de volle zon. De plant is winterhard en super eenvoudig te verzorgen. Hij bereikt een hoogte van 120 tot 150 cm. 

Met de Hortensia Glowing Embers haalt u een prachtige blikvanger naar uw tuin!

TIP: Bomenenzo.nl heeft een ruim assortiment tuinplanten. Bekijk rustig de verschillende planten in onze webshop en mix & match naar smaak. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder!

  • Bloeikleur: Helder roze
  • Bloeitijd: Juni - Juli
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Halfschaduw, volle zon
  • Hoogte: 120 - 150 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
De Hortensia Glowing Embers is eenvoudig te verzorgen. Het onderhoud neemt weinig tijd in beslag. Door de plant in het voorjaar te bemesten met Vivimus zal hij nóg uitbundiger gaan bloeien. Ook voor dit bodemverbeterende middel bent u bij Bomenenzo.nl aan het juiste adres.

Deze Hortensia wordt 120 tot 150 centimeter hoog. Na 20 april kunt u hem wat snoeien met een scherpe snoeischaar door de uitgebloeide bloemen nét boven de nieuwe knoppen af te knippen. Zo bevordert u een uitbundige bloei vanaf juni. Knip in de herfst eens wat mooie bloemen af en laat ze drogen. Heel leuk als decoratie voor in de woonkamer! Bij oudere planten kunt u het beste een vijfde deel van de takken wegknippen om hem te verjongen.
Lees meer
Hortensia’s halen het water uit de oppervlakte, omdat ze niet diep wortelen. Daarom is het heel belangrijk om de plant – zeker tijdens de bloeitijd – veel water te geven. In de zomer mag u uw plant gerust een emmer met water geven. Wij adviseren u om dit ’s morgens of ’s avonds te doen, in ieder geval niet wanneer de zon op de Hortensia Glowing Embers staat.
Lees meer
De Hortensia Glowing Embers schittert in vrijwel iedere grondsoort. Het liefst staat hij in zure, licht vochtige grond. U kunt hem planten op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Standplaatsen waar de hele dag de zon op staat zijn echter niet geschikt in verband met het risico op verbranding. De Hortensia is geschikt om solitair te planten of als haag. Kiest u voor de laatste optie? Dan doet u er goed aan om er maximaal 3 per vierkante meter te planten. Sowieso raden we u aan om bij het planten vruchtbare aanplantgrond te gebruiken. Deze grond bevat meststof die een snelle inworteling stimuleert.

TIP: Plant de Hortensia Glowing Embers ook eens in een leuke pot. Ook daarin slaat de plant vast en zeker goed aan! Een prachtige toevoeging aan uw terras of balkon.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hortensia Glowing Embers
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!