Hortensia Bouquet Rose

Hydrangea macrophylla Bouquet Rose

v.a.: € 5,95

Formaat
Hoogte 25-30cm
€ 5,95
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Hortensia Bouquet Rose is een vroegbloeiende tuinhortensia. Van juni tot en met augustus hangt de plant vol met mooie lichtroze of lichtblauwe bloemen. De precieze kleur hangt af van de zuurgraad van de bodem. De plant is een aanwinst voor elke tuin!

Onze voordelen:

De Hortensia Bouquet Rose is een super mooie tuinplant met een subtiele kleur bloemen. Afhankelijk van de zuurgraad van de grond bloeit hij in de kleur lichtroze of lichtblauw. In het algemeen geldt: hoe zuurder de grond, hoe blauwer de bloemen. Deze Hortensia is een vroegbloeiende soort. Hij bloeit al vanaf juni en de bloei gaat door tot en met augustus. In het najaar verdrogen de bloemen langzaam, dus ook in de herfst is de plant mooi. De takken zijn vrij slap, dus ze hangen sierlijk over de grond. Verder is de plant makkelijk te onderhouden. Hij wordt gemiddeld 80 tot 100 centimeter hoog.

Geniet al vroeg in het zomerseizoen van een schitterende tuinhortensia met de Hortensia Bouquet Rose!

TIP: Combineer de Bouquet Rose ook eens met een andere soort Hortensia. Zo geniet u van juni tot en met het najaar van een overweldigende bloemenzee in uw plantenborder.

  • Bloeikleur: Lichtroze - Lichtblauw
  • Bloeitijd: Juni - Augustus
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 80 - 100 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
De tuinplant is makkelijk in onderhoud. U kunt hem jaarlijks in het voorjaar bemesten met het bodemverbeterende middel Vivimus. Zo zorgt u ervoor dat de zuurgrond van de grond perfect blijft. De Hortensia Bouquet Rose is een sterke plant die goed winterhard is. In de winter verliest hij al zijn blad.

Eventueel kunt u de plant wat snoeien om hem compact te houden. U mag de bloemen gerust de hele winter aan de takken laten hangen. De beste snoeitijd is maart of april, als de vorst over is. Let erop dat u hem niet te rigoureus snoeit. De plant groeit namelijk op 2-jarig hout. Dit betekent dat als u de takken allemaal afknipt hij pas in het jaar erop weer bloemen zal geven. Ook in de herfst kunt u al wat mooie bloemen afknippen als decoratie in huis.

TIP: Bij vorst in het voorjaar raden we u aan om de Hortensia Bouquet Rose te beschermen. Noppenfolie komt hierbij goed van pas. Omwikkel de takken voorzichtig en uw tuinplant is klaar voor de kou!
Lees meer
Het is erg belangrijk om uw Hortensia Bouquet Rose voldoende water te geven. Dit vanwege het feit dat de plant niet diep wortelt. Als het een tijdje droog is kunnen Hortensia’s niet uit zichzelf water uit de grond halen. U mag uw Hortensia dus gerust een emmer water geven. Het is het beste om dit ’s ochtends of ’s avonds te doen.
Lees meer
De Hortensia Bouquet Rose doet het prima in elke bodem, mits de grond licht vochtig en vocht doorlatend is. U kunt deze soort gerust op een standplaats in de volle zon zetten, tenzij de zon er de hele dag op staat. Een standplaats in halfschaduw geniet echter de voorkeur. Hier bloeit hij het rijkst. Wij raden u aan om maximaal 3 Hortensia’s per vierkante meter te planten, zodat ze de ruimte krijgen om te groeien. Met vruchtbare aanplantgrond creëert u bij de aanplant ideale omstandigheden voor een snelle inworteling.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hortensia Bouquet Rose
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!