Anemoon Tomentosa Robustissima

Roze Herfstanemoon

v.a.: € 1,75

Formaat
Afmeting Potmaat 9x9 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
  • Koop 24 st. voor € 1,40 per st.
€ 1,75
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Anemone Tomentosa 'Robustissima', bij ons bekend als Herfstanemoon, is een winterharde vaste plant die rijkelijk bloeit met prachtige zachtroze bloemen in de herfst. Deze topper bloeit wekenlang en ook nog eens op het moment dat de meeste vaste planten al uitgebloeid zijn. Met deze Herfstanemoon bent u ook in de herfst verzekerd van een mooie, bloeiende tuin.

Onze voordelen:

Anemone Tomentosa Robustissima kopen

De Anemone Tomentosa ‘Robustissima’, bij ons bekend als Herfstanemoon, is een sensationeel mooie vaste plant en bloeit uitbundig met prachtige zacht-roze bloemen. Deze plant komt oorspronkelijk uit Japan, en wordt inmiddels al decennia lang gebruikt voor allerlei verschillende soorten tuinen. De kenmerkende zachtroze bloemen zijn kopvormig, hebben 5 blaadjes per bloem, en een mooi contrasterende gele kern. Deze Anemoon kan een hoogte bereiken tussen de 90 en 120 cm en een breedte van ongeveer 60 tot 90 cm. Deze bijzondere plant bloeit laat in de zomer/begin herfst en voorziet u wekenlang van schitterende roze bloemen. Het is één van de weinige vaste planten die zo goed, en zo lang bloeit in de herfst. Hiermee is het overduidelijk een aanwinst voor iedere tuin.

Voorzie uw tuin ook van een herfsttopper en koop deze Herfstanemoon makkelijk en snel via onze webshop. U kunt deze vaste plant online kopen, of breng onze kwekerij een bezoek!

TIP: De bloemknoppen van deze plant bloeien om en om, hiermee bent u dus verzekerd van een schitterende vaste plant, die wekenlang bloeit!

TIP: Gebruik de opvallende zachtroze bloemen ook als snijbloemen

Herfstanemoon verzorging

De Anemone Tomentosa verzorgen is gemakkelijk. Het belangrijkste wat u moet onthouden is dat de grond van deze plant niet mag uitdrogen.De Herfstanemoon houdt van licht-vochtige grond, maar de grond moet óók goed vocht door kunnen laten.  De eerste jaren heeft deze plant weinig verzorging nodig, maar verwijder wel eventuele plantenresten en onkruid. Als de plant na enkele jaren dreigt te verwilderen, dan kunt u deze Japanse Anemoon scheuren. Lees hierover meer onder het kopje snoeien.

Bemesten van Herfstanemoon Robustissima
Het bemesten van deze sierlijke plant adviseren wij om jaarlijks één keer te doen. Doe dit het liefst aan het begin van de lente. Door deze Japanse Herfstanemoon te bemesten bevordert u zijn groei en bloei, en behoudt u ook zijn goede weerstand.

Herfstanemoon snoeien

De Anemone Tomentosa Robustissima kan de neiging hebben om te verwilderen, of woekeren. Om deze plant goed in vorm te houden kunt u daarom het beste één keer per jaar snoeien. Doe dit het liefst in de lente. Knip het overtollige blad af, of steek het overbodige gedeelte van de plant af met een schop. Na enkele jaren adviseren wij u om de Anemone Tomentosa Robustissima te scheuren, zie onderstaande.

Herfstanemoon scheuren
Deze Anemoon scheuren houdt in dat u de Anemone Tomentosa ‘Robustissima’ eerst volledig uitgraaft en hem vervolgens verdeelt in meerdere plantenstukken. Het oudste gedeelte (de kern) kunt u hierbij verwijderen, en de jonge delen (de zijwortels als het ware) kunt u vervolgens weer terugplanten. Door alleen de jonge wortels (plantjes) terug te planten houdt u deze Anemoon gezond, en behoudt u ook zijn vorm.

TIP: Deze Japanse Herfstanemoon kan soms jonge scheuten laten groeien op een ‘gekke plek’ ten opzichte van de hoofdplant. Als er dus op een andere plek een nieuwe bladrozet verschijnt, kunt u deze het beste afsteken en verwijderen, of op de gewenste plek planten.

Anemonen planten

De Anemone Tomentosa ‘Robustissima’ geeft de voorkeur aan een humusrijke, voedzame bodem, die vooral ook niet te droog is. Een licht-vochtige bodem die ook goed vocht door kan laten is ideaal. Het is belangrijk om de grond eerst goed los te maken. Graaf een gat op de plaats waar u uw Herfstanemoon wilt planten. Kies het liefst een plek in de zon, of halfschaduw. Strooi voor het planten eerst aanplant grond in het gat. Aanplant grond zit boordevol voedingsstoffen die uw nieuwe plant goed kan gebruiken. Het zorgt er ook voor dat de grond een stuk ‘luchtiger’ wordt. Dit is uitermate belangrijk voor de afvoer van vocht. Dompel de kluit met wortels even in water en plant ze vervolgens in het, met aanplant grond gevulde, gat. Druk de grond goed aan en geef de plant nog wat extra water. Ook in warme en droge perioden is het verstandig om deze Herfstanemoon van extra water te voorzien.

  • Bloeikleur: Roze
  • Bloeitijd: Juli - oktober
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon, halfschaduw
  • Hoogte: 100 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Anemoon Tomentosa Robustissima
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!