Hedera schutting
Onze privacy-topper
Bijzonder mooi, wintergroen én goed voor het milieu!
Waarom tegen een houten schutting aan kijken, als je ook een groene keuze hebt! Een Hedera schutting is duurzaam en heeft een natuurlijke uitstraling. Klimop is als haagplant ontzettend populair, omdat deze snel privacy creëert, wintergroen is én zeer decoratieve glanzende bladeren heeft. Bovendien groeit deze topper overal en is een Klimop schutting makkelijk te onderhouden.
Hedera schutting
Van hoog naar laag sorteren
Hedera schutting
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa. Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht, een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Hedera schutting kopen

De Hedera schutting is een snelle privacy-vormer en is de laatste jaren enorm populair geworden als groene haag. De kwalitatief hoogwaardige groene schutting heeft een natuurlijke uitstraling. Dit komt omdat de Hedera klimop winterhard is en in de winter ook mooi groen blijft. Omdat de plant vrijwel ziektevrij is en makkelijk is in onderhoud, groeit hij in iedere tuin. Je kunt kiezen voor kant en klare hagen of losse planten. De planten kun je tegen een bestaande schutting of betongaas schutting laten groeien. De Hedera schutting is gekweekt in een gaasscherm. Hierdoor ontstaat een snelle privacy met een groene afscheiding. Het resultaat van deze Hedera haag is direct zichtbaar in de tuin. Deze kantenklaar hagen zijn gekweekt met de soorten Hedera Hibernica en Hedera Helix. Deze plant heeft groene, middelgrote glanzende bladeren en groeit vrij snel. Het nieuwe blad is lichtgroen en verkleurd naar donkergroen. De afmeting van alle Hederaschuttingen en de kant-en-klaar hagen is 120 cm breed en de totale hoogte varieert:

Hedera Hibernica leverbaar in hoogte 180cm (gemeten boven de bak)

Hedera helix Woerner leverbaar in de hoogten: 100, 180, 200, 220 of 300cm(gemeten boven de bak).

Ze zijn geteeld in een kunststof bak of kokosbak. De kunstof bak (alleen bij Hedera hibernica) bestaat uit 2 delen en moet verwijderd worden. De kokosbak (alleen bij Hedera helix Woerner) hoeft niet verwijderd te worden.

TIP: Wil je ook kunnen genieten van een wintergroene haag, maar weet je nog niet goed welke haagplant bij jou past? Bekijk ook onze andere groenblijvende haagplanten.

Hedera schutting kopen bij Bomenenzo.nl

De mooiste Hedera schutting kopen doe je eenvoudig en snel bij kwekerij Bomenenzo.nl. Bij ons vind je verschillende klimop planten, zoals de Hedera Hibernica, kant en klaar haag Hedera Hibernica, de Hedera helix Woerner, Hedera helix White Ripple en Green Ripple, Hedera helix Glacier en Hedera helix Goldchild. Alle schuttingen zijn 120 cm breed en hebben een totale hoogte van 180 cm. Daarnaast vind je in ons assortiment ook losse planten Hedera Hibernica, hardhouten palen, de gegalvaniseerde gaasmat, het verzinkt gaaspaneel en bevestigingsmateriaal. Alles is van een hoge kwaliteit.

Je profiteert bij ons van een snelle levering, veilig betalen en gratis verzending bij besteding vanaf 300 euro. Je bestelling wordt natuurlijk bij je thuis geleverd. Uiteraard ben je ook van harte welkom bij onze kwekerij in Lienden, Veldstraat 2a. 

Hedera schutting verzorgen

De Hedera klimop groeit snel, maar vraagt weinig onderhoud. Af en toe snoeien is voldoende. Zorg ervoor dat je de Hedera vaak water geeft in droge periodes, zo’n 3 keer per week.  

Hedera schutting snoeien

Als de klimop de gewenste hoogte heeft bereikt kun je de plant snoeien. Bij het snoeien zal de Hedera meer in de breedte dan in de lengte gaan groeien. Het is belangrijk dat de Hedera klimplanten worden gesnoeid met vochtig weer. Zo wordt de minste snoeischade opgelopen. 

Hedera schutting planten

De Hedera planten kan op verschillende standplaatsen gedaan worden: in de zon, halfschaduw of op een schaduwrijke plek. Zorg ervoor dat je de Hedera alleen plant als het niet vriest. In een voedingsrijke bodem komt de plant het beste tot zijn recht. Gebruik bij het planten wat aanplantgrond. Op die manier zal de grond in de juiste conditie zijn. Plant de Hedera’s niet te dicht op elkaar. Gebruik je de Hedera als heg of muurbedekking, dan is ons advies om per strekkende meter 5 tot 7 Hedera’s te planten.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00