Toverhazelaar Arnold Promise

Hamamelis int. Arnold Promise

v.a.: € 24,95

Formaat
Afmeting Struik, Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 80-100cm
€ 24,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Hamamelis intermedia Arnold Promise is in Nederland bekend als de Toverhazelaar. De Toverhazelaar bloeit al tussen februari en maart! Dan verschijnen er opvallende gele bloemen. In de herfst krijgen de bladeren prachtige kleuren. Een heester waar u dus veel plezier van heeft! 

Onze voordelen:

Hamamelis intermedia Arnold Promise kopen:

Tijdens de bloeiperiode tussen februari en maart krijgt deze heester opmerkelijke gele bloemen. De bloemenblaadjes lijken namelijk op spinnenpootjes! Daarnaast ruiken deze bloemen ook heerlijk zoet. In de zomer verschijnt er frisgroen blad dat een ovale vorm heeft. In de herfst verkleurt dit blad vervolgens heel mooi: de bladeren worden geel, oranje en rood. U kunt dus bijna het hele jaar genieten van uw Toverhazelaar.

De Hamamelis intermedia Arnold Promise kan vrij groot worden: 3 tot 4 meter hoog en ook 3 tot 4 meter breed. Hij kan uw tuin dus mooi opvullen. Daarnaast is de Toverhazelaar erg makkelijk in onderhoud en winterhard.

Tip: in de herfst kunt u het prachtig verkleurde blad drogen en in een grote fotolijst doen. Of lijm de gedroogde bladeren op de buitenkant van een glazen pot en doe er een waxinelichtje in. Dit zorgt voor een gezellige sfeer en zo heeft u binnenshuis ook plezier van uw prachtige Toverhazelaar.


Hamamelis intermedia Arnold Promise planten:

De Hamamelis intermedia Arnold Promise kan in de zon of half in de schaduw worden gepland. Deze hazelaar wordt graag gepland in normale grond die iets vochtig is, maar wel waterdoorlatend. Omdat snoeien in principe niet nodig is, is het belangrijk dat de Toverhazelaar op een plek komt te staan waar genoeg ruimte is om goed te kunnen groeien. Deze hazelaar kan namelijk 3 tot 4 meter hoog én breed worden! Bij het planten kunt u speciale aanplantgrond gebruiken. 


Hamamelis intermedia Arnold Promise verzorgen:

De Hamamelis intermedia Arnold Promise is makkelijk in onderhoud. Deze hazelaar heeft een normale waterbehoefte. In droge perioden dient de heester wel voldoende water te krijgen om goed te kunnen blijven groeien. De Toverhazelaar is winterhard en hoeft dus niet te worden afgedekt. De Toverhazelaar is echter niet wintergroen. In het voorjaar kunt u bemesten om de groei te stimuleren. Hiervoor kunt Vivimus universeel gebruiken en kunt u bestellen via onze webshop.


Hamamelis intermedia Arnold Promise snoeien:

Zoals gezegd is het beter om de Hamamelis intermedia Arnold Promise niet te snoeien. De reden hiervan is dat de Toverhazelaar erg langzaam groeit en snoeiwonden niet goed genezen. Dode takken kunt u wel altijd wegknippen. Als u vindt dat de Toverhazelaar te groot wordt, kunt u na de bloei gaan snoeien. Gebruik dan een goede snoeischaar

 

Kenmerken:

  • Bloeikleur: geel
  • Bloeitijd: februari-maart
  • Bladkleur: groen
  • Groenblijvend: nee
  • Standplaats: zon/halfschaduw
  • Hoogte: 3-4 meter
  • Winterhard: ja

 

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Toverhazelaar Arnold Promise
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!