Portugese Laurier
vragen? 0344 22 81 00

Portugese Laurier kopen, rechtstreeks uit eigen kwekerij!

De Prunus Lusitanica, beter bekend als Portugese Laurier, is een winterharde, altijd groene haagplant. Deze smalle laurier is, met een groeihoogte van maximaal 3 meter, uitermate geschikt voor het creëren van een natuurlijke erfafscheiding. In de bloeitijd (de lente) kunt u genieten van prachtige witte bloemetjes, die een heerlijke geur verspreiden.
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Portugese Laurier kopen:

De Prunus Lusitanica, bij ons bekend als ‘Portugese Laurier’, is een schitterende, altijd groene plant. Deze Laurier heeft kleine donkergroene bladeren met roze bladstelen, die zorgen voor een luxueuze uitstraling. De dichtheid van de bladeren maakt de Portugese Laurier tot een uitstekende haagplant. Een Portugese Laurier in bloei heeft prachtige witte bloemetjes. Deze aromatische bloemen maken in het najaar plaats voor rode bessen, die zwart kleuren in de winter.

Voordelen van de Portugese Laurier:

Smal en hoog: een heg van de Portugese laurier is smaller dan de andere lauriersoorten. Daarnaast kan deze laurier tot wel 3 meter hoog groeien. U heeft hiermee een goed beschutte voor- of achtertuin, die door de smalle vorm ook weinig ruimte in beslag neemt.
Altijd groen: deze haagplant is het hele jaar door groen, u heeft met deze Laurier dus altijd een prachtig groene, natuurlijke erfafscheiding.
Weinig onderhoud: de Prunus Lusitanica hoeft u maar 1 a 2 keer per jaar te snoeien.
Winterhard: in tegenstelling tot de andere Laurierplanten, is deze plant winterhard.
Prachtige combinatie van kleuren: de opgaande kastanjebruine stengels i.c.m. de roze bladstelen en glanzende donkergroene bladeren zorgen voor een prachtig contrast. De jonge stengels hebben een lichtere kleur, wat nog meer variatie in het aanzicht biedt.
Aantrekkelijk voor vlinders, bijen, vogels en andere kleine dieren: de in het voorjaar bloeiende witte bloemen hebben een hele sterke geur. Hiermee is een Portugese Laurier haag dan ook erg populair bij vlinders en bijen. Zodra de bloemen uitgebloeid zijn, groeien er rode bessen. Deze zijn juist geliefd door vogels. En in de winter bieden de dichte bladeren bescherming aan andere kleine dieren. U heeft met deze haagplant dus gedurende het hele jaar méér leven in uw tuin.

Bent u op zoek naar een Portugese Laurier kwekerij?
U kunt de Portugese Laurier makkelijk en snel bij ons bestellen. U kunt deze plant online kopen via onze webshop, of bezoek onze kwekerij bomenenzo.nl. Mocht u vragen hebben over deze haagplant, neem dan gerust contact met ons op!

TIP: het is ook mogelijk om de Portugese Laurier in een pot te plaatsen. Zo heeft u een stralende, altijd groene blikvanger in uw tuin of op uw balkon.

Prunus Lusitanica verzorgen:

Een Portugese Laurier heeft weinig verzorging nodig. Toch zijn er een paar punten die u kunt toepassen om bij te dragen aan de ontwikkeling van deze haagplant:

Water geven: het is vooral belangrijk om jonge, net geplante Laurier planten te voorzien van water. De jonge planten hebben niet veel water nodig, maar wel wat extra water in de herfst. Dit is aan te raden i.v.m. het bevriezen van de grond in de winter. Wanneer de Portugese Laurier al ouder is, heeft hij alleen water nodig in droge perioden. Als er een tijd geen regen is gevallen, adviseren wij om wekelijks de planten te voorzien van water.

TIP: door de grond te bedekken met een laag ‘mulch’ (= grof gehakt plantaardig materiaal), kunt u uitdroging van de grond voorkomen en beschermt u ook de wortels. Kies bijvoorbeeld voor houtsnippers, cacaodoppen, schors of geknipte bladeren.

Bemesten: de Portugese Laurier bemesten hoeft slechts één keer per jaar. Strooi een handvol mestkorrels onder elke struik. Door uw Prunus Lusitanica te bemesten stimuleert u haar groei en bloei.

Ziektes: het kan voorkomen dat uw Portugese Laurier een ziekte krijgt. De Prunus Lusitanica is met name gevoelig voor schimmel ziektes. U kunt een mogelijke ziekte herkennen aan afwijkingen qua (blad)vorm en kleur in de plant, of als de plant niet goed groeit. Alle door ons geleverde Portugese Laurier planten zijn ziektevrij op het moment dat ze onze kwekerij verlaten. Mocht uw plant na verloop van tijd signalen van ziekte vertonen, dan helpen wij u graag met een passend advies.

Giftig: De bladeren en bessen van de Portugese Laurier zijn alleen giftig wanneer deze geconsumeerd worden.

Portugese Laurier snoeien:

Zoals eerder vermeld, vergt de Prunus Lusitanica weinig onderhoud. Snoei de struiken 1 of 2 keer per jaar. Wij adviseren om in het voor- en najaar te snoeien, omdat de plant zo het best in vorm blijft. De groeisnelheid van de Portugese Laurier ligt laag, op ongeveer 15 - 30 cm per jaar. Het is de traagst-groeiende Lauriersoort. Hierdoor kunt u deze haagplant beter en strakker in vorm houden. Een regelmatige snoeibeurt zorgt voor een mooiere vorm en voorkomt het ontwikkelen van te dikke takken.

TIP: voor de gezondheid van uw Portugese Laurier kunt u het beste dode- of zieke takken wegsnoeien.

Portugese Laurier stekken: Het is zeker mogelijk om de Prunus Lusitanica te stekken. Het beste is om deze struik in september of oktober te stekken. De lengte van de stekken kunt u op ongeveer 15 cm houden. Haal hierbij de onderste bladeren van de takken af, en stop de takken voor de helft in de grond. Het volgende voorjaar zullen ze dan geworteld moeten zijn.

Prunus Lusitanica planten:

De Portugese Laurier groeit goed in de zon, maar ook zeker in de schaduw. Met deze struik kunt u zelfs de donkerste plekken van uw tuin omtoveren tot een plek vol groen. Plant de Prunus Lusitanica het liefst in een vochtdoorlatende, voedselrijke grond. Een lichte klei bodem is ook mogelijk, als de structuur maar niet te dicht is.

TIP: Gebruik voor het (aan)planten van uw Portugese Laurier nieuwe potgrond of aanpoot grond.

Wanneer planten?
U kunt de Portugese Laurier op elk moment in het jaar planten. Als u deze Laurier in de zomermaanden plant, geef dan wel extra water in de herfst en winter. Zo voorkomt u dat de planten in de winter in te droge grond staan. Prunus Lusitanica die u tussen november en februari plant hebben geen extra water nodig. Deze planten kunnen zich nestelen voordat de droge periode aanbreekt.

Hoeveel per meter?
Voor Prunus Lusitanica onder de één meter, raden wij 4 struiken per strekkende meter aan. Bij Portugese Laurier planten hoger dan één meter, kunt u het beste 3 struiken per strekkende meter aanhouden.

Bomenenzo

Beste klant, tijdens onze kerstvakantie van donderdag 19 december 2019 t/m zaterdag 11 januari 2020 zijn wij gesloten. Mail en offerte-aanvragen worden wel beantwoord. 
Wij wensen u fijne feestdagen toe en een groen en gezond 2020!