Rotundifolia

Prunus laurocerasus Rotundifolia

v.a.: € 9,95

Formaat
Totaal hoogte 80-100cm
Ja
€ 9,95
Totaal hoogte 100-125cm
Leverbaar vanaf november / op aanvraag
€ 12,50
Totaal hoogte 125-150cm
Leverbaar vanaf november / op aanvraag
€ 17,50
Totaal hoogte 150-175cm
Leverbaar vanaf november / op aanvraag
€ 25,50
Totaal hoogte 175-200cm
Leverbaar vanaf november / op aanvraag
€ 34,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

Prunus Laurocerasus ‘Rotundifolia’ is een groenblijvende struik. Deze Prunus Rotundifolia struik wordt ook wel Laurierkers genoemd. Hij groeit stevig en kan behoorlijk breed worden. De Prunus Rotundifolia kan ongeveer 4mtr. hoog worden. Wordt daarom vaak gebruikt voor een haag en als windscherm. Een schitterend geheel voor uw tuin! Plaats 2,5 a 3 Rotundifolia's per meter.

Laurier met kluit is leverbaar tot April

Onze voordelen:

Eigenschappen Prunus Laurocerasus ‘Rotundifolia’:

  • De Prunus Laurocerasus 'Rotundifolia' is een groenblijvend en winterhard.
  • Groeit stevig en kan zich breed vormen.
  • Snoeitijd 1ste keer eind mei begin juni. Snoeitijd 2de keer september.
  • Wanneer de Prunus struik u te groot en breed wordt, houdt u dan aan de snoeitijd!
  • Prunus l. Rotundifolia bloeit in april/mei met witte aren. Na zijn bloei verschijnen er zwarte bessen.
  • Het blad van de Laurierkers wordt maximaal 11 centimeter groot.
  • Groeit op alle bodemsoorten met voorkeur aan een kalkrijke en humusrijke grond.
  • Bij strenge vorst kan de uitlopende tak invriezen.
Lees meer
De Prunus Laurocerasus Rotundifolia kan erg breed groeien en om dit te voorkomen is het belangrijk dat u de Prunus één of twee keer in het jaar snoeit. Hiermee kunt u ook de dichte vorm creëren en behouden. Zo heeft u veel privacy in uw tuin. De eerste snoeibeurt vindt plaats tussen eind mei en begin juni. De tweede snoeibeurt kunt u in september uitvoeren. Snoei nooit in de felle zon, de bladeren kunnen dan verbranden. Snoei altijd met gereedschap dat scherp én schoon is. U kunt de prunus het beste snoeien met een heggenschaar of een elektrische schaar. Let wel op, met de elektrische schaar beschadigt u de bladeren eerder. De dikke takken van de Rotundifolia kunt u weg halen met een takkenschaar of een snoeizaag. Gebruikt u de prunus als een haag? Snoei deze dan af en toe fors terug. De Prunus zal zo meer vertakken en nieuwe scheuten vormen.
Lees meer
Het liefst staat deze laurier op een niet te natte grond, het is dan ook belangrijk dat de grond goed doorlatend is. Daarnaast is het belangrijk dat u net na het planten water geeft en in de periode na aanplanten structureel water geeft aan de Rotundifolia. Hierdoor kunnen de wortels goed aan de grond wennen. Is het langer dan een week droog dan kunt u één emmer water aan de plant geven. Is het droog én warm dan is het raadzaam om 2 á 3 keer water te geven. Na de eerste periode na de aanplant hoeft u alleen nog maar extra water te geven tijdens extreme droge en warme periode.
Lees meer
Voor het aanplanten van de Rotundifolia is het belangrijk dat u een gleuf graaft dat groot genoeg is. Dit houdt in dat de kluit of het wortelstelsel van de Rotundifolia gemakkelijk in het gat past, zonder dat de wortels beschadigen. Graaf het gat daarom 5 tot 10 cm breder en dieper als de wortels of kluit. Maak de grond van het gat goed los en meng een halve zak aanplantgrond met de uitgegraven aarde om zo de bodem vruchtbaar te maken. Hierdoor krijgt de haagplant alle benodigde voedingsstoffen voor het eerste jaar. Zet de kluit in het gat en vult gat aan met de gemengde grond. Druk goed aan en geef daarna voldoende water. Plant u meerdere Rotundifolia struiken? Plaats dan 2,5 á 3 Rotundifolia’s per meter.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rotundifolia
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!