vragen? 0344 22 81 00

Beukenhaag kopen rechtstreeks van kwekerij

Momenteel is de beukenhaag een bekend beeld langs de straten. Beukenhagen en haagbeuken zijn iets verschillend van elkaar. De beukenhagen van de Fagus soorten houden hun blad vast de winter door. De Haagbeuk Carpinus betulus laat een deel van zijn blad al los gedurende de winter. Prachtige frisse hagen met groen of rood blad.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Beukenhaag kopen:

Beukenhagen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, dit mede dankzij het bladbehoud in de winter. De beukenhaag planten worden gebruikt voor het maken van een haag. Beuken zijn misschien wel de oudste planten om hagen van te maken.

U kunt verschillende Beukenhagen bestellen en laten bezorgen zoals de Fagus sylvatica en Fagus sylvatica 'Atropurpurea'.

Eigenschappen Beukenhaag:

  • Goed te snoeien. (1 á 2 keer per jaar)
  • Kan het hele jaar gepland worden!
  • Zijn vrijwel ziektevrij.
  • Zeer winterhard.

Plantadvies Beukenhaag:

De Beuk kunt u het hele jaar door planten. Maar wanneer de vorst in de grond is, is het niet mogelijk. Daarom zijn het voorjaar en de herfst een geschikt jaargetij om een beuk te planten. De herfst heeft als voordeel dat de Beuk vastgroeit in de nieuwe aarde en zo beter voorbereid is op de aankomende zomer.

Planten in het voorjaar heeft als voordeel dat de Beuk direct kan gaan groeien. Belangrijk is dan wel om de Beuk voldoende water te geven. Beukenhagen groeien het beste op zand gronden. Ze kunnen ook op klei gronden geplant worden. Als u ze op klei grond plant, moet u ze de eerste jaren bijmesten met potgrond/tuinturf.

Ons plantadvies is 5 beuken per meter.

Snoeitijd is maximaal twee keer per jaar. Eerste keer eind juni. Eventueel tweede keer september.

U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over online Beukenhagen bestellen, aanbiedingen en andere opties. In onze Beukenhaag webshop zijn verschillende Beukenhagen te koop.