Gestekelde braam Himalaya / Reuben

Rubus fruticosus Himalaya

v.a.: € 8,25

Formaat
Afmeting 2 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 40-60cm
Niet leverbaar
€ 8,25
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Braam Himalaya is een zwarte sappige braam met een uitstekende zoete aromatische smaak. De braamstruik is zelfbestuivend en winterhard. De doorns maken de struik ook erg geliefd bij dieren.

Onze voordelen:

De Braam Himalaya bloeit rond mei-juni kleine witte bloemen, waarna de bramen aan de struik tevoorschijn zullen komen. De Himalaya bramen zijn zwart van kleur wanneer ze rijp zijn en hebben een heerlijke sappige, zoete smaak. De doorns van de struik maken de struik geschikt geliefd bij dieren. De bramen zijn heerlijk om zowel direct te eten als te verwerken in bijvoorbeeld jam of sap. De pluktijd van de Himalaya braam is september- oktober. De plant staat het liefst op een zonnige standplaats. Hoe meer zon, hoe beter de vruchten kunnen groeien. Daarnaast staat de plant graag op een beschutte plek in de tuin.

Lees meer
In het voorjaar dient u de jonge scheuten aan te binden, om beschadiging te voorkomen. Na de oogst rond september/oktober snoeit u de takken waar vruchten aan gezeten hebben helemaal weg. Na het aanbinden en snoeien kunt u de plant voorzien van organische mest. Hierdoor heeft de Himalaya braam alle benodigde voedingstoffen om goed te kunnen groeien en vruchten te kunnen geven.
Lees meer
De Himalaya braam Chester Thornless staat niet graag op een te droge grond en daarom is het bijhouden van water geven, vooral gedurende het eerste jaar na aanplanten, erg belangrijk. Geef daarom de struik water wanneer het langer dan een week zo goed als droog geweest is. Geeft echter geen water tijdens vorstperiodes. Wanneer het droog én erg warm is kunt u 2 tot 3 keer per week water geven. Giet het water altijd een rustig over de grond zodat de wortels het water goed op kunnen nemen. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog maar water geeft tijdens langdurige droge en warme periodes, zoals in de zomermaanden.
Lees meer
De Himalaya braamstruik staat het liefst op een zonnige standplaats in een humusrijke bodem. Om de plant te kunnen geleiden is het belangrijk dat de plant op een beschutte plek staat bij bijvoorbeeld een muur of schutting. Ook kunt u de takken geleiden door draden tussen twee palen te spannen. Om de struik te planten dient u een gat te graven dat net iets breder en dieper is dan de wortels. Maak de grond goed los en plaats de plant in het aanplantgat. Meng de uitgegraven grond met Vivimus fruit, om zo de plant van een goede start te voorzien. Vivimus kunt u vinden in onze webshop, onder accessoires. Vul het gat op met het mengsel en druk goed aan. Geef daarna voldoende water.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gestekelde braam Himalaya / Reuben
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Wanneer is het beste tijd van het jaar, om een reuben bramenstruik te planten?

De Reuben braam staat in een pot en kan hierdoor het hele jaar doorgeplant worden. In de vorstperiode en de hele hete zomermaanden, adviseren wij om geen Braam Reuben te planten.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!