Gele Conifeer Yvonne

Chamaecyparis lawsoniana Yvonne

v.a.: € 15,00

Formaat
Totaalhoogte 150-175cm
Najaar 2023
€ 15,00
Stamomtrek --, Stamhoogte --, Totaalhoogte 140-160cm
€ 17,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Gele Conifeer Yvonne is een frisse conifeer met helder gele takken en een groene kern. Van nature heeft de Yvonne een kegelvormige groei. Deze conifeer kan solitair gebruikt worden maar doet het ook zeer goed als haag. De groeivorm is compact en met 1 a 2 keer knippen per jaar is de Yvonne onderhoudsvriendelijk. Kan op alle bodems groeien.

Onze voordelen:

Zoek je een bijzonder gekleurde, natuurlijke tuinafscheiding? De Chamaecyparis lawsoniana ‘Yvonne’ is een van de beste gele haagconiferen. De Gele conifeer of Gele Californische cipres schittert met opvallende, gele schubben als bladeren, die in de herfst en winter naar goud neigen. Het is een groenblijvende – of eigenlijk geelblijvende – plant, die jaarrond voor privacy en beschutting in de tuin zorgt. De heldergele takken en groene kern van de Gele conifeer ‘Yvonne’ geven je tuin bovendien een frisse look. Tussen de aromatische, schubvormige bladeren zitten ronde kegels verstopt met zaden erin. Van nature groeit de cipres opgaand, compact en kegelvormig. Het is de ideale conifeer om als zichtdichte haag van één tot vier meter hoog te gebruiken, maar de Chamaecyparis lawsoniana ‘Yvonne’ komt ook als solitair goed tot zijn recht. Naast dat de Gele conifeer een aantrekkelijke verschijning is, is het een sterke en makkelijke plant. Zo is de Californische cipres ‘Yvonne’ goed winterhard, niet kieskeurig als het gaat om de standplaats en onderhoudsvriendelijk. Zolang je zorgt dat de grond onder de conifeer niet te nat is, is deze gele topper tevreden!

TIP: Combineer deze groenblijvende Conifeer met andere groenblijvende planten, zoals Taxus.

Lees meer

Chamaecyparis lawsoniana 'Yvonne' verzorgen

De Gele conifeer ‘Yvonne’ is zowel goed winterhard als bladhoudend, kan tegen een stootje en groeit op de vrijwel iedere plek goed. Alleen houdt de sterke tuinplant niet van leemgrond en te natte bodem. Na het snoeien kun je de Chamaecyparis lawsoniana voeding geven voor een extra boost. 

Gele Conifeer snoeien

Voor het behoud van een mooie haag, adviseren we één of twee keer per jaar te snoeien (in de lente vóór 21 juni en in september). Hierdoor vertakt de ‘Yvonne’ mooi en groeit de haag goed dicht. De Gele haagconifeer snoei je niet te diep terug, want op het oude hout loopt de plant niet meer uit. Het ‘scheren’ van de haag is voldoende.

Lees meer

Gele conifeer ‘Yvonne’ water geven

In de eerste periode na het aanplanten geef je de Gele conifeer geregeld water. Dit omdat de jonge plant nog moet wortelen en zichzelf nog niet van grondwater kan voorzien. Vanaf het moment dat dit wel het geval is, hoef je alleen bij zeer langdurig warm en droog weer nog water te geven. De Chamaecyparis lawsoniana ‘Yvonne’ houdt absoluut niet van natte voeten. Een droge tot vochthoudende bodem krijgt de voorkeur. Hierdoor is een goed doorlatende bodem van belang, zodat overtollig water gemakkelijk weg kan lopen.

Lees meer

Gele conifeer ‘Yvonne’ planten

De compacte, opgaande, kegelvormige Gele Californische cipres ‘Yvonne’ kun je op meerdere manieren toepassen. Het is een uitstekende haagplant die mooi dicht groeit, maar ook een fraaie solitair. Voor een mooie dichte haag heb je twee of drie stuks per strekkende meter nodig. Het fijne aan de Gele conifeer ‘Yvonne’ is dat deze eigenlijk overal goed groeit, zowel in de zon als schaduw. Op een zonnige plek behoudt de haagconifeer zijn mooie gele kleur wel beter en daarom adviseren we hiervoor te kiezen. Verder stelt de Chamaecyparis lawsoniana geen eisen aan de grond, zolang deze maar niet uit leem bestaat en te nat is. Zorg er daarom voor dat de bodem goed doorlatend is. We raden aan om gebruik te maken van speciale aanplantgrond bij het aanplanten. Hier wordt de bodem voedzaam en luchtig van. Zo krijgt de Gele conifeer een goede start! Na het aanplanten geef je voldoende water, zodat de tuinplant aan zijn nieuwe standplaats kan wennen.

Een nieuwe haag aanplanten:

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gele Conifeer Yvonne
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!