Dak Carpinus

Carpinus betulus

v.a.: € 90,00

Formaat
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 220-240cm, Totaal hoogte 240-260cm
November 2021
€ 90,00
Stamomtrek 14-16cm, Stamhoogte 220-240cm, Totaal hoogte 240-260cm
November 2021
€ 110,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De dakcarpinus is een boom die in iedere tuin geplant kan worden. Het dak is 1,80 meter doorsnede en de takken van de carpinus zorgen al snel voor een dicht dak. Het blad kan tot 8 cm groot worden en is geribbeld. De Carpinus betulus is ziektevrij en langzaamgroeiend. Deze boom groeit op alle gronden.

Onze voordelen:

De Caprinus betulus dakboom is een bekende dakboom soort en kan in zowel kleine tuinen als (middel) grote tuinen goed groeien. De winterharde dakboom staat het liefst in de volle zon en groeit op elke grondsoort. De dakboom heeft een dichte kroon en een gemiddeld dak doorsnede van 1,80 meter. Deze dakboom is ook in de winter een mooi gezicht doordat hij een groot deel van de bruine bladeren vasthoudt in de winter. Deze vallen er pas af wanneer er nieuwe bladeren aan de boom groeien in het vroege voorjaar. De boom is niet ziektegevoelig.

Lees meer
De Dak Carpinus, of Dakbeuk, is een sterke boom die vrij langzaam groeit. Het onderhouden van deze boom bestaat vooral uit één jaarlijkse snoeibeurt in de winter. U kunt uw Dakbeuk het beste snoeien tussen januari en maart, dan zijn alle takken goed (en makkelijk) zichtbaar. Let er tijdens het snoeien op dat u de hoofdtakken (bepalen de vorm van het dak) zoveel mogelijk met rust laat. De zijtakken kunt u wél terugsnoeien. Snoei deze takken terug tot aan de hoofdtakken, dit heet ook wel 'knotten'. Eventueel kunt u in de zomer nog de opgaande takken wegsnoeien.
Lees meer
Bij bomen als deze Dak Carpinus is het belangrijk om, vooral de eerste maanden na de aanplant, regelmatig water te geven. Die tijd heeft uw boom nodig om goed te kunnen wortelen, zodat hij na die periode zelf bij het grondwater kan komen (en zichzelf dus kan voorzien van water). Is het langdurig warm en droog buiten? Geef uw Dakbeuk dan ook wat extra water. Probeer de bodem licht-vochtig te houden.
Lees meer
Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit van de Dakbeuk. De Dak Carpinus kan op wat vochtigere grond. Hij stelt geen hoge eisen aan de grond. Loopt het water in uw tuin niet goed weg, zorg dan eerst voor een juiste afwatering voor u de Dakbeuk plant.

Gebruik tijdens de aanplant Vivimus, zodat de Dak Carpinus de beste start maakt. In deze aarde zit een schimmel verwerkt, welke zorgt voor een zeer goede aanslag van de Carpinus Betulus Dakboom.

Plaats de Dak Carpinus niet dieper in de grond, dan max. 5cm boven de wortels of kluit. Graaft u de hem dieper in, dan zal de stam gaan rotten en de Dakbeuk afsterven. Het is ook raadzaam om links en rechts van de boom een boompaal te plaatsen. Deze verbindt u d.m.v. boomband.

Ziet u er tegenop om de boom zelf te plaatsen?

Bomenenzo heeft ook een aanplant service, die ervoor zorgt dat uw bomen en planten perfect geplant staan in uw tuin.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dak Carpinus
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Is het dak een vierkant of kruis?

Bij de meeste dakbomen, zoals Dakplataan, Dak Amberboom, Dakmoerbei Fruitless, Dak Ginkgo, Dak Prunus nigra bestaat het dak uit 6-armen (kruisdak). Deze heeft een doorsnede van 1.80meter.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!