Anemoon Hupehensis

Chinese Anemoon

v.a.: € 2,70

Formaat
Afmeting Potmaat 9x9 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
Tijdelijk niet leverbaar
€ 2,70
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Anemoon Hupehensis, ook wel bekend als de Chinese Anemoon, is een prachtige roze kleurige bloem. De Anemoon komt, zoals de naam al doet vermoeden, uit China. De naam ‘Hupehensis’ is afgeleid van de oude naam van de provincie Hupeh in China. Deze vaste plant is makkelijk in onderhoud en houdt van een schaduwrijke plek in uw tuin.

Onze voordelen:

Anemoon Hupehensis kopen:

Koop de Anemone Hupehensis makkelijk en snel online bij kwekerij Bomenenzo.nl. Deze prachtige vaste plant heeft een volwassen hoogte van circa 70 centimeter. De groene bladeren van de Anemoon zijn ongeveer 40 centimeter hoog. De Anemoon heeft mooie roze bloemen en een geel bloemhart. In de maanden september en oktober komen de gekleurde bloemetjes tevoorschijn. De Anemoon is een bosplant en houdt daarom niet van de volle zon. Geef de vaste plant dus een plek in de schaduw of halfschaduw. De prachtige roze kleur steekt mooi af in een border tezamen met andere kleurrijke planten.

 

Anemoon Hupehensis verzorgen:

De Anemoon houdt van een voedzame en vochtige grond. Het is dus vooral in droge periodes belangrijk om de vaste plant genoeg water te geven. Ook houdt de Anemoon van een bemeste ondergrond. Het bemesten kunt u het beste in het voorjaar doen. Als deze plant goed wordt verzorgd zal de Anemoon erg snel gaan groeien. In het winterseizoen is de Anemoon niet groenblijvend, maar wel winterhard. Echter is het wel goed om de plant in een strenge winter te beschermen tegen vorst. Doe dit door de Anemoon af te dekken met takken of wat stro.

 

Anemoon Hupehensis snoeien:

Deze Anemoon bloeit vooral in het najaar, in de maanden september en oktober. Daarnaast groeit de plant erg snel. Knip de Anemoon af voor het winterseizoen. Een verdere snoeibeurt is niet nodig.

 

Anemoon Hupehensis planten:

De Anemoon is een bosplant en is dus gewend aan veel schaduw van bomen en struiken. Plant de Anemoon dus het liefst ook in de buurt van struiken of bomen. Let er wel op dat de vaste plant niet te dicht bij boomwortels komt te staan, omdat de Anemoon veel worteluitlopers heeft.

 

De Anemoon houdt van een voedzame en vochtige grond. Daarnaast houdt deze vaste plant van een schaduwrijke plek of een plaats met halfschaduw. Dit betekent dat de Anemoon in de zomermaanden wel wat zon krijgt, maar niet in de volle zon staat. Houdt bij het planten een plantafstand aan van 40 tot 60 centimeter.

 

TIP: Geniet ook binnen van de prachtige Anemoon ‘Hupehensis’ door deze te gebruiken als snijbloem. Zet een aantal bloemstengels in een vaas en geef deze een mooie plaats.

 

  • Bloeikleur: Roze
  • Bloeitijd: September, oktober
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Halfschaduw, schaduw
  • Hoogte: 70 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Anemoon Hupehensis
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!