Olijfboom
vragen? 0344 22 81 00

Olijfboom kopen

Met het kopen van een Olijfboom voor uw tuin, koopt u een boom die zeer oud kan worden. De Olijfboom geeft een echt zomerse tint aan uw tuin. Olijfboom is het gehele jaar door wintergroen. De Olijfboom verkopen wij in verschillen soorten. Zo kunt u bij ons de Olijfboom Bolvormig, Olijfboom Europea Joven, Olijfboom europea in schaal kopen. 

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Olijfboom kopen:

Met het kopen van een Olijfboom heeft u het hele jaar een mediteraanse tintje in de tuin. Bij bomenenzo.nl verkopen wij de Olijboom in veel soorten. De Olijfboom die u bij ons koop is groenblijvend. U koopt dus een prachtige Olijfboom het hele jaar bij kwekerij bomenenzo.nl. 

 

Eigenschappen Olijfboom:

De Olijfboom kunt u zowel in de volle grond als in een pot planten. De Olijfboom komt oorspronkelijk uit het Middelands zeegebied en staat dus graag in de zon. Wanneer in de zomer de tempratuur hoog genoeg is en het een lange zomer is heeft u een grote kans dat er Olijven aan uw boom gaan groeien. De Olijfboom is geen snelle groeier, maar kan wel zeer oud worden. De Olijfboom krijgt hoe ouder deze wordt een steeds mooier uiterlijk. De stam van de Olijfboom word steeds dikker en grilliger. De Olijfboom die u bij ons koopt is groenblijvend en redelijk winterhard. Wanneer de tempratuur tot rond het vriespunt is  gezakt is dit nog geen probleem voor de Olijfboom. Zakt de tempratuur nog lager dan doet u er goed  aan om de Olijfboom binnen te zetten wanneer deze in pot staat. Staat uw Olijfboom in de tuin dek deze dan af met Vliesdoek. De bladeren van de Olijfboom kunnen tijdens koude periode snel uitdrogen en zullen dan van de boom afvallen. U moet de Olijfboom regelmatig water geven zo'n 2 a 3 keer per week. Geef de Olijfboom ook niet teveel water hierdoor kunnen de wortels gaan rotten. Wanneer uw Olijfboom te nat staat zullen de bladeren gaan omkrullen. Eind mei begin juni groeien er aan de Olijfboom bloemen. Deze bloemen zijn groen/wit van kleur en geven een heerlijke geur af. 

 

Plantadvies Olijfboom: 

Een Olijfboom groeit goed op vochtdoorlatende, voedzame kleigrond.  Wanneer u de Olijf in de volle grond plaatst raden wij u aan om hydrokorrels onder in het plantgat te strooien en gebruik te maken van potgrond om het gat weer op te vullen. Wanneer de bladeren van uw Olijfboom gaan krullen betekent dit dat de Olijf te nat staat.

Een Olijfboom staat graag in de volle zon maar houd niet van koude oosten wind. Een Olijfboom doorstaat makkelijk tempraturen tot  Celsius. Bij lagere tempraturen raden wij u aan om de Olijfboom af te dekken doormiddel van een luchtdoorlatend vliesdoek

U kunt uw Olijfboom snoeien na de winter, in het vroege voorjaar. Zo stimuleert u de groei en behoud de Olijfboom zijn mooie vorm. Denk er aan bij de snoei dat een olijfboom nooit twee keer vruchten geeft aan dezelfde tak. 

De Olijfboom  worden graag wat bijgevoed in de maanden maart tot september. U kunt hier het best onze Organisch minerale meststof voor gebruiken. 

Als u een Olijfboom in een plantenbak gaat houden is het van groot belang dat het water weg kan lopen. Maak daarom gaten onderin de plantenbak voordat u de Olijfboom gaat poten. Ook is het beter om de plant vorstvrijte laten overwinteren op een koele plek.