Japanse Esdoorn
vragen? 0344 22 81 00

Japanse Esdoorn kopen

Een Japanse Esdoorn is door zijn schitterende kleuren een blikvanger in uw tuin. De Japanse Esdoorn kan zowel in een grote als kleine tuin gehouden worden. De Japanse Esdoorn ook wel de Acer Palmatum genoemd is er veel soorten, maten en kleuren........

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Japanse Esdoorn kopen:

De Japanse Esdoorn is een prachtige boom of struik. De Japanse Esdoorn kunt u kopen voor zowel de kleine of grote tuin. Er zijn meer dan 100 verschillende soorten Japanse Esdoorns te koop. Zo zijn er Japanse Esdoorn die wel meer dan 10 meter hoog worden maar ook zijn er Japanse Esdoorns te koop die maar 1 meter hoog worden. 

 

Eigenschappen Japanse Esdoorn:

De Japanse Esdoorn word ook wel Acer Palmatum genoemd. De Japanse Esdoorn is er in meer dan 100 verschillende soorten. Japanse Esdoorn kunt u kopen als struik of boom. De Japanse Esdoorn is een langzame groeier en mede hierdoor ook zeer geschikt voor de kleine tuin. Het blad van de Japanse Esdoorn is gelobd en soms diep ingesneden. In het voorjaar en zomer zijn de bladeren van de Japanse Esdoorn groen of donker paars en deze zullen in de herfst verkleuren naar geel, oranje of rood. De kleuren verschillen per soort. Zo verschillen de soorten van de Japanse Esdoorn er ook in hoe groot uw boom of struik uiteindelijk zal worden en de bladvorm. De meeste Japanse Esdoorns hebben een grijze tot grijs bruine stam en takken

 

Onderhoud Japanse Esdoorn:

De Japanse Esdoorn hoeft niet gesnoeid te worden. Wilt u de Japanse Esdoorn tocht wel snoeien doe dit dan niet tussen februari en juni. De Japanse Esdoorn heeft dan een sterke sapstroom en zal waneer deze dan gesnoeid word dood bloeden. De Japanse Esdoorn is niet groenblijvend maar wel goed winterhard

 

Japanse Esdoorn water geven:

Wanneer u de Japanse Esdoorn in een zeer droge periode aanplant geeft deze dan 3 keer per week water

 

Plantadvies Japanse Esdoorn:

De Japanse Esdoorn kunt u het best planten tussen oktober en november of tussen maart en april. Waneer de Japanse Esdoorn de gehele dag in de felle zon staat is de kans dat de uiteinde van het blad zal verbranden. Het beste voor de Japanse Esdoorn is gefilterd licht en beschut tegen wind. De grond voor de Japanse Esdoorn moet vochthoudend maar goed doorlatend zijn. De voorkeur van de Japanse Esdoorn gaat uit naar humusrijke en licht zure grond. 

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de Japanse Esdoorn op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De Japanse Esdoorn staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires

Bomenenzo

Beste klant, op dinsdag 19 november is ons bedrijf gesloten. Deze dag wordt bij ons het asbestdak verwijderd en kunt u niet op ons bedrijf terecht. Op woensdag, donderdag en vrijdag is ons bedrijf wel te bezoeken, maar zijn er werkzaamheden bezig ivm plaatsing nieuw dak en zonnepalen. Onze excuses voor dit ongemak.