Blauwe Regen Brachybotrys Shiro Kapitan Fuji

Wisteria Brachybotrys Shiro Kapitan Fuji

v.a.: € 33,50

Formaat
Totaal hoogte 275-300cm
Na 15 oktober
€ 33,50
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Blauwe Regen Brachybotrys 'Shiro Kapitan Fuji' staat bij ons bekend als Japanse witte regen. Het is een type 'Blauwe' regen die zich kenmerkt door heerlijk geurende witte bloemen. Deze klimplant bloeit rijkelijk in de maanden april en mei, en brengt een oase van rust naar iedere tuin.

Onze voordelen:

Blauwe Regen kopen

De Wisteria Brachybotrys ‘Shiro Kapitan Fuji’ staat in Nederland bekend als Japanse witte regen. Deze uitzonderlijk mooie plant is een type ‘Blauwe regen’, maar bloeit in het wit! Het is een zeer geliefde en populaire plant, die net zo uitbundig bloeit als de Blauwe regen Prolific. Het verschil met de Prolific is niet alleen de mooie witte kleur van de bloemen, maar de bloemen zijn ook nog een stukje groter. De bladeren van deze Shiro Kapitan Fuji zijn licht behaard en voelen zijdezacht aan. De eerste paar weken zijn de bladeren brons van kleur, daarna kleuren ze groen. De mooie geurende bloemen verschijnen tegelijkertijd met het blad. Het is een snelgroeiende klimplant die een maximale hoogte kan bereiken van 10 meter!

De Blauwe regen Brachybotrys ‘Shiro Kapitan Fuji’ brengt met zijn heerlijk geurende witte bloemen een oase van rust naar iedere tuin. Deze Blauwe regen kopen kunt u makkelijk en snel online via onze webshop, of breng een bezoek aan onze kwekerij! Alle soorten Blauwe regen kweken wij zelf, met veel aandacht.

TIP: Combineer deze ‘witte regen’ met andere soorten Blauwe regen, zoals de SinensisProlific en de Showa Beni. Zo geniet u van een schitterende combinatie van witte, blauwe, lilablauwe en roze bloemen die als regendruppels naar beneden lijken te vallen.

Wisteria Brachybotrys verzorgen

Een Blauwe regen verzorgen is vrij eenvoudig. Hij heeft een gemiddelde waterbehoefte, maar adviseren wel om de plant de eerste periode na aanplanting te voorzien van meer water. Dit geldt ook voor periodes met veel warmte en droogte. Als er nog laat in het voorjaar sprake is van nachtvorst, kunt u het beste de bloemknoppen beschermen door ze toe te dekken met vliesdoek

Tijden de bloeiperiode is het belangrijk om de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Door dit te doen bevordert u de groei van nieuwe bloemen.

Uw Blauwe regen bemesten
Het bemesten van uw Blauwe regen is niet noodzakelijk, maar kan wel degelijk zorgen voor een betere bloeiperiode. Wij adviseren daarom om deze klimplant sowieso één keer te bemesten in de lente. Omdat de Blauwe regen soms nog een nabloei kan hebben, kunt u ervoor kiezen om halverwege de bloeiperiode voor een tweede keer te bemesten.

Blauwe regen snoeien

Een Wisteria Brachybotrys snoeien is noodzakelijk om zijn totale formaat in de hand te houden, en om eventueel verwilderen (woekeren) van deze klimplant tegen te gaan. Het fijne aan deze klimmer is dat u hem het hele jaar door kunt snoeien. Het woekeren van deze Japanse witte regen kunt u dus makkelijk tegengaan. Door op meerdere momenten te gaan snoeien kunt u de Wisteria Brachybotrys ook zelf gaan begeleiden tegen een pergola, schutting of schuur aan. Maak de takken vast aan het betreffende punt door middel van binddraad. Dit houdt de takken op de juiste plaats en maakt het begeleiden van deze klimplant ook voor u een stuk makkelijker.

Als u het liefst op één moment wilt snoeien, doe dit dan eind februari of aan het einde van de zomer. Bij het snoeien kunt u het beste alleen de zijschuiten (zijtakken) snoeien. De hoofdtak kunt u het beste zoveel mogelijk met rust laten. Snoei de zijtakken weg tot er ongeveer 3 bloemknoppen overblijven.

Blauwe regen Brachybotrys planten

Het planten van deze Wisteria Brachybotrys ‘Shiro Kapitan Fuji’ kunt u het beste doen op een zonnige plaats. Een plek in de volle zon, of halfzon (=halfschaduw) is perfect geschikt. De grondsoort maakt niet veel uit, zolang de grond maar goed vocht door kan laten én zelf ook licht-vochtig is. Deze Blauwe regen heeft een voorkeur voor voedingsrijke grond. Door uw huidige grond aan te vullen met aanplant grond kunt u zelfs de zwaardere kleigrond wat lichter maken, zodat deze klimplant ook hier kan groeien. Het is ook een goede aanvulling voor een droge, zanderige grond. Aanplant grond zit vol voedingsstoffen, zo kan uw nieuwe Wisteria Brachybotrys dus goed groeien en bloeien. 

TIP: De combinatie van het gebruik van aanplant grond, en het jaarlijks bemesten zorgt voor een verhoogde weerstand van uw plant!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Blauwe Regen Brachybotrys Shiro Kapitan Fuji
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!