Blauwe Regen Issai

Wisteria floribunda ‘Issai’

v.a.: € 13,50

Formaat
Totaal hoogte 80-100cm
€ 13,50
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Blauwe regen ‘Issai’ (Wisteria floribunda ‘Issai’) is een bijzondere eyecatcher in de tuin. De lilakleurige bloemtrossen schitteren over een pergola, rozenboog of terrasoverkapping. Ook geven ze een heerlijke geur af.

Onze voordelen:

Blauwe regen ‘Issai’ kopen:

Een uitbundig bloeiende plant in de tuin, wie wil dat nu niet? Met de Blauwe regen ‘Issai’ (ook wel Wisteria floribunda ‘Issai’ genoemd) maakt u van deze droom realiteit. Van oorsprong komt deze klimplant uit Japan, waar hij in vochtige gebieden groeit in de wilde natuur. De bloemtrossen worden wel 25 centimeter lang. Ze zitten vol met lilakleurige bloemetjes en geuren heerlijk. De bloeiperiode valt in de maanden mei en juni, met soms een nabloei in september. Plof neer op uw loungebank, par er een boek of tijdschrift bij en relax! Het online kopen van de Wisteria floribunda ‘Issai’ doet u bij kwekerij Bomenenzo.nl.

 

Blauwe regen ‘Issai’ verzorgen:

De ‘Issai’ is makkelijk in onderhoud. Om jonge Blauwe regens een ‘steuntje in de rug’ te geven raden we u aan om de grond rondom de bodem van de plant te bemesten met Vivimus universeel. Dit middel heeft niet alleen een positieve werking op de grond, maar ook op de groei en bloei. U kunt het gemakkelijk online kopen bij Bomenenzo.nl. De ‘Issai’ is winterhard en daarom prima bestand tegen winterse taferelen. Wel verliest de plant in de winter zijn blad.

 

Blauwe regen ‘Issai’ snoeien:

De Blauwe regen ‘Issai’ groeit hard en wordt wel zo’n 6 tot 10 meter hoog. Na de bloei is het tijd om de snoeischaar erbij te pakken en de uitgebloeide trossen weg te knippen om de plant mooi in vorm te houden. In warme zomers kan het voorkomen dat de ‘Issai’ een nabloei krijgt in september. Zo geniet u ook in de nazomer nog van de uitbundige bloemtrossen en houdt u het heerlijke zomergevoel nog wat langer vast. Ook raden we u aan om hem na de winter (bij voorkeur in maart) terug te snoeien tot 3 à 4 ogen van de hoofdgesteltak. Door zo’n snoeibeurt in het voorjaar zal de Blauwe regen uitbundiger bloeien.

 

Blauwe regen ‘Issai’ planten:

De Blauwe regen ‘Issai’ heeft net als andere Blauwe regens veel zon nodig. Kies daarom een standplaats in de volle zon uit, maar bescherm de onderkant tegen felle zonnestralen. Deze klimplant doet het het beste over een pergola of rozenboog, maar u kunt hem ook uitstekend over een veranda of tegen een muur laten groeien. Wij raden u aan om er 3 per strekkende meter te planten. Let op: plant hem niet in de buurt van een regenpijp om verstoppingen te voorkomen. Omdat de ‘Issai’ snel groeit en de neiging heeft om alle kanten op te woekeren kan hij in uw regenpijp groeien.

 

TIP: Plant eens een Blauwe regen langs uw terras of over uw terrasoverkapping. U staat ervan versteld wat voor gezellige sfeer dit creëert. Onvergetelijke avonden met vrienden en familie gegarandeerd.

TIP: Wist u dat u op zaterdag van harte welkom bent op onze boomkwekerij in Lienden? Kijk rustig rond en kies een Blauwe regen ‘Issai’ naar keuze uit. Wij zijn pas tevreden als u dat ook bent!

 

  • Bloeikleur: Lila
  • Bloeitijd: Mei, juni
  • Bladkleur: Frisgroen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon
  • Hoogte: 6 - 10 m
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Blauwe Regen Issai
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!