Blauwe Regen Frutescens

Wisteria Frutescens | Amethyst Falls

v.a.: € 19,50

Formaat
Totaal hoogte 175-200cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 19,50
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Blauwe regen Frutescens (ook wel bekend als Wisteria Frutescens of Amethyst Falls) bloeit uitbundig met lilakleurige bloemtrossen. Een prachtige klimplant voor over een pergola, terrasoverkapping, tuinhek of muur!

Onze voordelen:

Blauwe regen Frutescens kopen:

Op zoek naar een prachtige klimplant? Maak snel kennis met de Blauwe regen Frutescens! De plant staart ook wel bekend onder de namen Wisteria Frutescens of Amethyst Falls. Van april tot en met juni hangen er schitterende lilakleurige bloemtrossen aan de plant. Deze soort komt oorspronkelijk voor in Amerika, maar doet het ook uitstekend in Nederlandse tuinen. In tegenstelling tot veel andere Blauwe regens geeft de Frutescens al in het eerste jaar mooie bloemtrossen. Wel zijn de bloemen van de klimplant wat compacter dan Aziatische soorten. Voor het online kopen van de Blauwe regen Frutescens zit u bij kwekerij Bomenenzo.nl helemaal goed!

 

Blauwe regen Frutescens verzorgen:

De Blauwe regen Frutescens is een sterke plant die makkelijk in onderhoud is. De Frutescens is winterhard en kan tegen strenge vorst. In de winter verliest de plant zijn blad. Met het bodemverbeterende middel Vivimus universeel geeft u de groei en bloei een extra stimulans. Ideaal voor bij de aanplant, maar ook als de Blauwe regen al wat ouder is. En oud worden ze zeker! Van deze plant heeft u dan ook langdurig plezier.

 

Blauwe regen Frutescens snoeien:

Een volwassen Blauwe regen Frutescens wordt ongeveer 4 tot 6 meter hoog. Blauwe regens hebben soms de neiging om te verwilderen. Daarom doet u er goed aan om regelmatig de snoeischaar erbij te pakken voor een gezond middagje tuinieren. Knip de takken geregeld af tot 2 à 3 ogen. Doe dat in ieder geval in mei en snoei opnieuw wanneer de nieuwe zijscheuten 100 - 150 cm lang zijn. Zo houdt u de Frutescens mooi in model!

 

Blauwe regen Frutescens planten:

De Blauwe regen Frutescens doet het het beste in vochtige grond. Kies bij voorkeur voor een standplaats in de volle zon of halfschaduw (liever niet op het oosten). Bescherm de bodem van de plant tegen felle zonnestralen door de onderkant in de schaduw te zetten. Omdat het hier om een klimplant gaat is ondersteuning nodig. De Frutescens staat dan ook adembenemend mooi over een pergola, terrasoverkapping, rozenboog of tuinhek. Eventueel kunt u hem tegen een muur op laten groeien. Een echte eyecatcher in uw tuin, en de bloemen geuren ook nog eens heerlijk…

 

TIP: Zet de Blauwe regen Frutescens eens in een grote pot. Zoek er een leuk plekje voor uit en u geniet binnen de kortste keren van lilakleurige bloemtrossen op uw terras.

TIP: Wilt u onze boomkwekerij in het echt bekijken? En lijkt het u leuk om uw eigen Blauwe regen uit te zoeken? Op zaterdagen bent u van harte welkom op de kwekerij in Lienden. Goed bereikbaar vanaf de A15!

 

  • Bloeikleur: Lila
  • Bloeitijd: April - juni
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 4 - 6 m
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Blauwe Regen Frutescens
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!