Anemoon Hybrida Königin Charlotte

Herfstanemoon Hybrida Königin Charlotte

v.a.: € 1,65

Formaat
Afmeting Potmaat 9x9 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
  • Koop 24 st. voor € 1,40 per st.
€ 1,65
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Anemone Hybrida Königin Charlotte ook wel bekend als de Herfstanemoon. Deze prachtige roze bloem komt van oorsprong voor in noordelijke gebieden en kunt u zowel aan waterrijke gebieden als bosrijke gebieden vinden. Het leuke aan deze plant is dat als alle bloemen in uw tuin zijn uitgebloeid dan komt de Anemoon tot bloei. Ideaal dus als u in het najaar wat kleur wilt hebben in uw tuin.

Onze voordelen:

Kopen van de Herfstanemoon

Wilt u echt een nabloeier in de tuin hebben dan is een Anemone Hybrida Königin Charlotte een perfecte keuze. Deze plant komt pas tot leven in de periode augustus tot en met oktober. Zo heeft deze plant prachtige roze bladeren met een dubbele ongevulde bloem. Hoe meer zon u de bloem geeft hoe groter de roze bloemen worden. Na de bloei van de roze bloemen creëert de plant nog prachtige zaadpluisjes waardoor de plant een speels tintje blijft houden door het jaar heen. Verder is ook deze anemoon licht giftig. Het sap dat van de anemoon afkomt kan een allergische reactie veroorzaken op de huid. Het is niet een dodelijke stof, bij het innemen van dit sap krijgt u last van een pijnlijke mond en kunt u mogelijk last krijgen van diarree. Zo kunt u uw Foetidus online bij ons bestellen of kom langs op onze kwekerij. Wij bezorgen de bomen thuis en kunnen deze ook eventueel voor u aanplanten. Zo heeft u enkel alleen maar te wachten tot het bloeiseizoen van start gaat.

 

Planten van de Herfstanemoon

De Herfstanemoon staat het liefste in de felle zon, een lichte schaduwplek kan de Anemoon ook nog wel aan maar daardoor zullen de mooie roze bloemen niet helemaal tot z’n recht komen. Qua grond is deze plant geen moeilijke, zo kunnen de anemonen zich voortzetten in iedere potgrond als deze maar vocht doorlatend is. Het planten van de Anemoon kunt u eigenlijk zowel in het voorjaar als in het najaar doen. Maar hoe plant u de Anemoon in uw tuin? Voordat u de plant echt gaat planten moet de Herfstanemoon met pot en al in een emmer met water gezet worden. Op deze wijze kan de plant voldoende water tot zich nemen zodat de plant de eerste dagen niet uitgedroogd. Vervolgens maakt u een gat waar de kluit van de plant in past. Maak het gat niet te klein zodat de wortelen voldoende ruimte hebben. Haal vervolgens de plant uit de emmer met water en uit het plastic potje en stop de plant in het gat. Maak het gat weer dicht met potgrond en een klein beetje bemesting. Zorg er daarna voor dat de plant de aankomende dagen voldoende water krijgt. Mocht u er toch niet uitkomen, kunt u ten alle tijden onze pagina planten raadplegen. 

 

Verzorgen van de Herfstanemoon

Om de Anemoon het beste tot z’n recht te laten komen is het wel belangrijk dat de plant in het voorjaar voorzien wordt van mest. Welke bemesting u nodig heeft kunt u vinden op  onze bemesting pagina. Verder bij droge periodes moet u er goed voorzorgen dat de plant niet uitdroogt, dit kan de groei in het najaar belemmeren waardoor u niet kunt genieten van de prachtige roze bloemen.

Snoeien van de Herfstanemoon

De Anemone Hybrida Königin Charlotte kunt u wat betreft snoeien het beste met rust laten. Ze houden niet van snoeien waardoor u snel de plant kunt aantasten. Het is daarom belangrijk dat u de Hersftanemoon in het vroege voorjaar de oude bovengrondse strengels verwijderd. Hierbij moet u goed opletten dat u de jonge strengels niet beschadigd. Deze zitten vaak verstopt in de bodem en kan dus met schoffelen beschadigd raken en dat zou zonde zijn. Verder is het een bladverliezende plant dus begin pas echt met snoeien als de plant al z’n bladeren heeft verloren. Mocht u vragen hebben over het snoeien van de Herstanemoon neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

  • Bloeikleur: Roze bloem
  • Bloeitijd: Augustus - oktober
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon-Halfschaduw
  • Hoogte: 1250 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Anemoon Hybrida Königin Charlotte
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!